Οι Παγκύπριες εν μέσω καύσωνα και το πείραμα της Βουλής που δεν έγινε

Επί τάπητος έθεσε η Επιτροπή Παιδείας το θέμα των κλιματιστικών, στον απόηχο και της δημόσιας συζήτησης που έχει αρχίσει τις τελευταίες ημέρες, με τη συζήτηση να είναι έντονη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στις αίθουσες που οι κλιματικές συνθήκες είναι ανυπόφορες, 5,000 και πλέον μαθητές καλούνται να παρακαθίσουν σε Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης, παίζοντας κορώνα-γράμματα το μέλλον τους.

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις έκαναν πρεμιέρα την περασμένη Δευτέρα, με το μάθημα των Αγγλικών. Εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε εν ισχύ κάποια προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες, παρ’ όλο που η πρόβλεψη έκανε λόγο για 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. Την Τετάρτη ήταν και η πιο κρίσιμη μέρα των Εξετάσεων, αφού εκείνη την ημέρα, όλοι οι υποψήφιοι βρίσκονταν στα εξεταστικά κέντρα, για να δώσουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Η εν λόγω μέρα ήταν και εκείνη που έδωσε όλες τις απαντήσεις για την αδήριτη ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για βοήθεια των παιδιών.

Πρόκειται για εκείνα τα παιδιά, που νυχτοξημερώνονται στο διάβασμα τις τελευταίες ημέρες, ώστε να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη θέση στα δημόσια Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας, που αυτή τη στιγμή πληρώνουν τις συνέπειες για την αδράνεια δεκαετιών, αφού όπως ακούστηκε στη Βουλή, η συζήτηση για τα κλιματιστικά είχε ξεκινήσει από το 2004!

Είναι ευθύνη όλων να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι μαθητές, όταν λάβουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στα μέσα Ιουλίου, θα είναι ικανοποιημένοι και όχι απογοητευμένοι, επειδή όταν κλήθηκαν να εξεταστούν, δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σημειώνεται πως την ώρα που διεξαγόταν η συζήτηση στη Βουλή, στην παρουσία και μαθητών που έκαναν την εβδομάδα εργασίας τους στη Βουλή, υπήρξε και η εξής τοποθέτηση από το βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη. «Αν δεν ήταν εδώ οι μαθητές, θα σας πρότεινα να κάνουμε ένα πείραμα. Να κλείσουμε τα κλιματιστικά, να αφήσουμε την αίθουσα να πάρει θερμοκρασία και μετά να μπούμε να συνεδριάσουμε».

Μία πρόταση που ακούγεται εξωφρενική, ειδικά όταν έχει συνηθίσει τον κλιματισμό, όμως για τους μαθητές των σχολείων είναι η καθημερινότητά τους.

Δειτε Επισης

Πρεμιέρα με φαγητό για τους τοπικούς άρχοντες της Λευκωσίας
Οι επικρίσεις για την γυναικοκτονία, η σύλληψη του μοναχού και οι συγκυρίες
Οι Παγκύπριες εν μέσω καύσωνα και το πείραμα της Βουλής που δεν έγινε
Το… πελλοκοπελλούι με το κοντοπαντέλονο που το Μένοικο που έκανε «ΠΑΜ»
Στον Καρογιάν ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη… Τιμής ένεκεν
Τα αλληλοlikes Κωνσταντίνου και Ελένης και τα στοιχήματα για καβγάδες και κρασί στις Βρυξέλλες
Εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Σταθμού Πισσουρίου από τον ΠτΔ και η παραβίαση Δικαστικών αποφάσεων
Ο Νίκος, ο Φειδίας, ο Αβέρωφ και η ιστορία του Χριστόφορου
Κωμικοτραγικά γεγονότα στα Δικαστήρια εν έτη 2024-Ολόκληρος αγώνας για βρεθεί Projector ή υπολογιστές
Γκάφα του ΔΗΚΟ ενόψει εκλογών-Μπέρδεψε τον υποψήφιο που στηρίζει στην Αμμόχωστο με ανθυποψήφιό του