Σε πλήρη εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία και δεύτερο ντιμπέιτ

Μπροστά στις κάμερες του Sky News στο Γκρίμσμπι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το βράδυ της Τετάρτης οι δύο βασικοί διεκδικητές της πρωθυπουργίας του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ και Κιρ Στάρμερ, στο δεύτερο τηλεοπτικό debate μεταξύ τους ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Η πρώτη τηλεμαχία στο ITV δεν είχε αναδείξει ξεκάθαρο νικητή, με τον ηγέτη των Συντηρητικών να κατηγορεί τον ηγέτη των Εργατικών πως θα αυξήσει τους φόρους και ότι δεν έχει σχέδιο για την άμυνα της χώρας. Από την πλευρά του ο κ. Στάρμερ είχε κατηγορήσει τον απερχόμενο Πρωθυπουργό πως «έχασε τον έλεγχο» στην ακρίβεια πως το κόμμα του έχει «διαλύσει» το σύστημα υγείας NHS μετά από 14 χρόνια διακυβέρνησης.

Η οικονομία, το NHS, το μεταναστευτικό, η πράσινη ενεργειακή μετάβαση και η εθνική ασφάλεια αναμένεται να είναι ξανά τα βασικά θέματα αντιπαράθεσης.

Απόψε, επίσης, προβάλλεται από το ITV η συνέντευξη του Ρίσι Σούνακ που μαγνητοσκοπήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Πρωθυπουργός έφυγε νωρίτερα από τις εκδηλώσεις για την απόβαση στη Νορμανδία, κίνηση για την οποία επικρίθηκε πολύ έντονα με αποτέλεσμα να απολογηθεί δημοσίως.

Στη συνέντευξη ο κ. Σούνακ απολογείται διότι οι εορτασμοί για την D-Day «τράβηξαν λίγο παραπάνω», με αποτέλεσμα να καθυστερήσει στο ραντεβού με το κανάλι.

Στο δε ερώτημα πώς μπορεί να συνδεθεί με τους πολίτες που δυσκολεύονται οικονομικά, ο κ. Σούνακ απαντά πως οι γονείς του εργάζονταν σκληρά και ότι και στο δικό τους σπίτι γίνονταν θυσίες ώστε ο ίδιος να λάβει την καλύτερη δυνατή μόρφωση. Κληθείς να δώσει ένα παράδειγμα αναφέρει πως μεγάλωσε χωρίς συνδρομή στο Sky News.

Ο κ. Σούνακ παρουσίασε την Τρίτη το μανιφέστο των Συντηρητικών, με έμφαση κυρίως στην περικοπή φόρων. Το προεκλογικό μανιφέστο των Εργατικών παρουσιάζεται την Πέμπτη.

Το δικό του μανιφέστο παρουσίασε σήμερα το Πράσινο Κόμμα με πρόταση για υψηλότερους φόρους στους πιο πλούσιους. Ο ηγέτης του Reform UK ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο δηλώνει πως «δεν θα παραδοθεί στον όχλο», μετά από τη νέα εκτόξευση αντικειμένων εναντίον του την Τρίτη.

Τέλος, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Εντ Ντέιβι συνέχισε και σήμερα την ιδιότυπη προεκλογική του εκστρατεία με προσπάθεια να διασχίσει μία διαδρομή με εμπόδια πάνω από μια λίμνη. Το προεκλογικό σχέδιο προβλέπει πως ο σερ Εντ θα υποβάλλει τον εαυτό του σε μία νέα διασκεδαστική δραστηριότητα ή αθλητική δοκιμασία κάθε μέρα, η οποία συνήθως καταλήγει με τον ίδιο να πέφτει και να γελά.

Όπως έχει εξηγήσει, με αυτόν τον αστείο τρόπο αυτό προσπαθεί να κερδίσει την προσοχή των ψηφοφόρων ώστε να ακούσουν τις σοβαρές προτάσεις του κόμματός του. Στον πυρήνα του μανιφέστου των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είναι «η σωτηρία του NHS» και η στήριξη των πολιτών που φροντίζουν δικούς τους ανθρώπους που είναι άρρωστοι ή έχουν κάποια ειδική ανάγκη.

Ο σερ Εντ έχει συγκινήσει τους Βρετανούς με την ανοιχτή αναφορά του στη νευρολογική διαταραχή του εφήβου γιου του που δεν του επιτρέπει να μιλά και να περπατά. Ο 58χρονος πολιτικός έχει περιγράψει σε συνεντεύξεις του το πώς προσπαθεί να ισορροπήσει τις απαιτήσεις της δουλειάς του με το να είναι όσο το δυνατόν πιο συχνά κοντά στον γιο του και τις προκλήσεις της καθημερινότητας για τις οικογένειες με παρόμοια προβλήματα.

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών