Μετρούν πληγές στην Πάφο-14 σπίτια υπέστησαν ζημιές στο Ψάθι, δυο καταστράφηκαν ολοσχερώς

Το δύσκολο έργο της καταγραφής των ζημιών άρχισε στις κοινότητες της Πάφου, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, η οποία μαίνεται από χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα, με ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέλη της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας και Λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών, στις περιοχές της Επαρχίας Πάφου όπου μαίνεται από χθες πυρκαγιά. Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας έχει συμβάλει στη διαδικασία εκκένωσης τριών Κοινοτήτων (Ψάθι, Λεμόνα και Χούλου), διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες μεταφέρονται σε ασφαλή σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Άρχισαν να επιχειρούν και τα Καναντέρ στα μέτωπα της φωτιάς-Βλέπουν ανθρώπινο παράγοντα οι Αρχές

Επιπλέον, έγιναν διευθετήσεις χθες και 50 περίπου άτομα, των οποίων οι κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μεταφέρθηκαν για διανυκτέρευση σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου. Δυνάμεις της Πολιτικής Άμυνας παραμένουν στην περιοχή και είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμουν περαιτέρω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Επιπλέον, από νωρίς το πρωί σήμερα, Λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου προέβησαν σε καταγραφή των ζημιών σε υποστατικά στην Κοινότητα Ψάθι. Συγκεκριμένα, έχουν επηρεαστεί 14 κατοικίες, εκ των οποίων οι δύο καταστράφηκαν ολοσχερώς. Αυτή την ώρα, το συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου καταγράφει ζημιές στην Κοινότητα Πολεμίου.

katikia1

katikia2

Ο Υπουργός Εσωτερικών τυγχάνει συνεχούς ενημέρωσης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και έχει ήδη μεταφέρει την απόφαση της Κυβέρνησης για στήριξη των πληγέντων και αποκατάσταση των ζημιών.

f1

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του Κ.Σ. Πολεμίου Χαράλαμπος Ιωάννου, ανέφερε, πως «έχουμε ζήσει μια κατάσταση που είναι πρωτοφανή για την περιοχή» προσθέτοντας πως οι ζημιές είναι τεράστιες και λέγοντας πως τρεις με τέσσερις κατοικίες έχουν καεί ολοσχερώς και άλλα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Επίσης ζημιές έχουν υποστεί γεωργικά μηχανήματα, σιτηρά και αμπέλια. Ο κόσμος είπε, βρίσκεται σε μια απελπιστική κατάσταση, σημειώνοντας πως η πυροσβεστική προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει αλλά λόγω της μορφολογίας του εδάφους και των ανέμων της χθεσινής ημέρας το έργο της κατάσβεσης κατέστη δύσκολο. Αναφέρθηκε επίσης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΠτΔ κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος του ανέφερε να μην ανησυχεί ο κόσμος και πως όποιες ζημιές έχουν προκληθεί θα καλυφτούν από το Κράτος.

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ