Εναρκτήριες δηλώσεις και αντεξέταση Εισαγγελέα από στρατόπεδο Ελεγκτή-Στο επίκεντρο χρυσά διαβατήρια

Με την κατάθεση της μαρτυρίας του Γενικού Εισαγγελέα και την αντεξέταση του από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Γενικού Ελεγκτή, συνεχίστηκε ενώπιον του Συμβουλίου του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, η εξέταση της αίτησης που καταχώρησε ο Γιώργος Σαββίδης για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο πρώτος μάρτυρας που καταθέτει ενώπιον του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του οποίου ζήτησε από τις δύο πλευρές, όπως σήμερα καταθέσουν τον κατάλογο μαρτύρων, αφού κατά την προηγούμενη διαδικασία κατατέθηκε όγκος εγγράφων που αφορούν την αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι, το Συμβούλιο απέρριψε το πρώτο μέρος της προδικαστικής ένστασης που κατέθεσε η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή, που αφορά την νομιμοποίηση της καταχώρησης της αίτησης από τον Γενικό Εισαγγελέα για παύση ενός κρατικού αξιωματούχου, ανεξαρτήτως εάν δεν συνυπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον διορίζει, ενώ με βάση αυτή την εξέλιξη, οι δικηγόροι απέσυραν τον δεύτερο μέρος που αφορούσε την ουσία της αίτησης, η οποία χαρακτηρίζεται από την πλευρά τους, ως αβάσιμη. Και αυτό διότι, όπως είναι η θέση τους, δεν πρόκειται για θεσμικό ζήτημα αλλά για προσωπικό.

Η μαρτυρία του Γιώργου Σαββίδη είναι έκτασης 109 σελίδων και αυτή παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή στην πλευρά του Γενικού Ελεγκτή, ενώ για σκοπούς εξοικονόμησης δικαστικού χρόνου, αυτή κατατέθηκε στο Συμβούλιο και ως εκ τούτου η διαδικασία προχωρεί με την αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα.

Τον Γιώργο Σαββίδη, εκπροσωπούν οι δικηγόροι Ντίνος Καλλής και Λέανδρος Παπαφιλίππου, ενώ η νομική ομάδα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, απαρτίζεται από τους Τζο Τριανταφυλλίδη, Πάμπο Ιωαννίδη και Χρίστο Κληρίδη.

Όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας