Επ. Περιβάλλοντος: Στηρίζουμε στόχους που ενισχύουν τη διατήρηση της φύσης

Στηρίζουμε στόχους που ενισχύουν τη διατήρηση της φύσης, ανέφερε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Αντωνία Θεοδοσίου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή βράβευσης για τη δράση «Net Zero for Youth», η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Με βάση τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής της δράσης τα οποία, όπως είπε, είναι πολύ θετικά, η δράση θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, σημείωσε η κ. Θεοδοσίου.

Στόχος της δράσης Net Zero for Youth, ανέφερε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, είναι η αμεσότερη εμπλοκή των μαθητριών και των μαθητών στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα λόγω της κλιματικής κρίσης με τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον. «Μέσω στοχευμένων δράσεων που δύνανται να έχουν έμμεση ή άμεση επίδραση στις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή ή προς όφελος του περιβάλλοντος, οι μαθήτριες και οι μαθητές αποκτούν γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες, ώστε να βοηθηθούν να επιλέξουν έναν τρόπο ζωής με φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες και πρακτικές», εξήγησε.

«Ως Γραφείο της Επίτροπου Περιβάλλοντος στηρίζουμε ένθερμα τους περιβαλλοντικούς στόχους και τις δράσεις που ενισχύουν τη διατήρηση και την αποκατάσταση της φύσης, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την αλλαγή στάσης ζωής σε θέματα σχετικά με την αειφορία και το περιβάλλον», τόνισε η Αντωνία Θεοδοσίου. Μέσα από αυτά, όπως είπε, τα σχολεία μετατρέπονται σε κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό εσείς, οι νέες και οι νέοι, να έχετε ενεργή εμπλοκή για τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη», επεσήμανε η Επίτροπος, απευθυνόμενη προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που βραβεύθηκαν. «Άλλωστε, το μέλλον είναι μπροστά σας και θα πρέπει (και) εσείς να φροντίζετε, ώστε να είναι έτσι όπως το θέλετε, το ονειρεύεστε και όπως σας αξίζει», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση