Δραματικές στιγμές στα χωριά της Πάφου- «Ζούμε μια κόλαση…»

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στα χωριά της Επαρχία Πάφου, τα οποία εκκενώθηκαν λόγω, της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι. Κάτοικοι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να φύγουν άρον άρον σε γειτονικά χωριά.

Μιλώντας στον REPORTER, οι κοινοτάρχες των χωριών Ψάθι και Κούρδακας, ανέφεραν ότι η κατάσταση στα χωριά τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Όπως, ανέφερε ο κοινοτάρχης του Ψάθι, Μιχάλης Κυριάκου, αυτή την ώρα στο χωριό επικρατεί χάος, μάλιστα όπως είπε, χαρακτηριστικά «ζούμε μια κόλαση». Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε άλλα χωριά.

Παράλληλα, γίνεται έκκληση από κατοίκους όπως δοθούν νερά στους πυροσβέστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Ζητήθηκαν εναέρια μέσα και από Ισραήλ, Ελλάδα και Ευρωπαϊκό μηχανισμό-Τιτάνια μάχη με τις φλόγες

Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης του χωριού Κούρδακα Κώστας Χριστοδούλου, επεσήμανε πως η φωτιά μπήκε στο χωριό, ενώ κατήγγειλε πως η παρέμβαση της πυροσβεστικής καθυστέρησε, λέγοντας «η πυροσβεστική δεν ανταποκρίθηκε έγκαιρα, ήρθαν αφού η φωτιά μπήκε στο χωριό».

Υπενθυμίζεται, για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν επιστρατευτεί πτητικά μέσα και κλήθηκαν ενισχύσεις από την Επαρχία Λεμεσού και την ΕΜΑΚ, ενώ ενεργοποιήθηκε το εθνικό σχέδιο Πυρσός. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Γεωργίας βρίσκονται στο ΚΣΕΔ, ενώ έγινε ανάκληση προσωπικού και από την Αστυνομία.

Παράλληλα, για την κατάσβεση της φωτιάς, ζητήθηκε βοήθεια από Ιορδανία, Ισραήλ και Ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Δειτε Επισης

Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Έσωσαν φοιτητή από το Φούτζι δύο φορές σε τέσσερις μέρες-Τη δεύτερη επειδή επέστρεψε για το... κινητό του
Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου