Ο Μπορέλ χαιρετίζει ψήφισμα ΣΑ ΟΗΕ για εκεχειρία στη Γάζα, καλεί τα μέρη να εφαρμόσουν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψηφίσματος με το οποίο υποστηρίζει την πρόταση για εκεχειρία που ανακοινώθηκε στις 31 Μαΐου από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και καλεί τα δύο μέρη να αποδεχθούν και να εφαρμόσουν την πρόταση, τόνισε σε γραπτή δήλωση του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως αναφέρεται, η ΕΕ ζητά την χωρίς καθυστέρηση εφαρμογή του νέου ψηφίσματος 2735 του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την εφαρμογή των ψηφισμάτων 2728, 2720 και 2712.

«Η ΕΕ υπενθυμίζει την πλήρη στήριξή της στον ολοκληρωμένο οδικό χάρτη που παρουσίασε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν. Καλούμε και τα δύο μέρη να αποδεχθούν και να εφαρμόσουν την πρόταση (η οποία περιλαμβάνει) τρεις φάσεις», πρόσθεσε.

Η ΕΕ, κατάληξε, «είναι έτοιμη να συμβάλει στην αναζωογόνηση μιας πολιτικής διαδικασίας για επίτευξη διαρκούς και βιώσιμης ειρήνης, στη βάση της λύσης των δύο κρατών, και να υποστηρίξει μια συντονισμένη διεθνή προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της Γάζας».

Η πρόταση την οποία παρουσίασε στις 31 Μαΐου ο Αμερικανός Πρόεδρος, κάνοντας λόγο για πρόταση από το Ισραήλ προς τη Χαμάς, αφορά σε πρώτη φάση πλήρη εκεχειρία μεταξύ των πλευρών και απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από όλες τις κατοικημένες περιοχές στη Γάζα, παράλληλα με την απελευθέρωση ευάλωτων Ισραηλινών ομήρων ταυτόχρονα με απελευθέρωση Παλαιστίνιων φυλακισμένων. Η δεύτερη φάση αφορά την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων και η τρίτη φάση αφορά τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ