Ικανοποίηση για επέκταση ωραρίου εργασίας εργοθεραπευτών ΟΚΥπΥ εκφράζει η ΟΣΑΚ

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) σχετικά με τις ενέργειες που λήφθηκαν από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, να προχωρήσει σε επέκταση του ωραρίου εργασίας των εργοθεραπευτών του ΟΚΥπΥ, προκειμένου να καλύψει το τεράστιο κενό που δημιουργεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας η μη ένταξη ιδιωτών του Κλάδου στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΣΑΚ, οι πολίτες και κυρίως τα μικρά παιδιά που χρειάζονται εργοθεραπεία και οι γονείς τους, υποχρεώνονταν είτε να απουσιάζουν από το σχολείο τους (και ο γονιός από την εργασία του) για να λάβουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, είτε να απευθύνονται, εκτός ΓεΣΥ, σε ιδιώτες και να πληρώνουν από την τσέπη τους πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η απόφαση αυτή, σημειώνεται, «έρχεται ως απάντηση στα αιτήματα και τις ανάγκες των ασθενών, με σκοπό να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στις εξειδικευμένες υπηρεσίες εργοθεραπείας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους».

Η ΟΣΑΚ είναι σίγουρη ότι «η απογευματινή λειτουργία των εργοθεραπευτών θα προσφέρει σημαντική υποστήριξη και ανακούφιση στους ασθενείς και τις οικογένειές τους».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και των φορέων που εκπροσωπούν τους εργοθεραπευτές προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη και του συνόλου των εργοθεραπευτών στο ΓεΣΥ.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών συγχαίρει την Κεντρική Διοίκηση του ΟΚΥπΥ που εμπράκτως τήρησε τις δεσμεύσεις της και υλοποίησε τα συμφωνηθέντα για βελτίωση των προβλημάτων που παρουσιάζονται εξαιτίας της μη ένταξης ιδιωτών εργοθεραπευτών στο ΓεΣΥ.  

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση