Ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση της Αντιπροεδρίας του ΕΛΚ εκφράζει ο Φουρλάς

Το ενδιαφέρον του για διεκδίκηση της Αντιπροεδρίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξέφρασε ο επανεκλεγείς Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς.

Σε γραπτή δήλωσή του μετά την ανακήρυξη νωρίτερα σήμερα των έξι Ευρωβουλευτών στο Φιλοξενία, ο κ. Φουρλάς αναφέρει ότι η επαναφορά της ειρήνης στην Ευρώπη, η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και της κλιματικής αλλαγής, η μείωση της ακρίβειας, η τεχνητή νοημοσύνη και οι δεξιότητες για το μέλλον είναι μεταξύ των ζητημάτων που τεθούν ενώπιον των Ευρωβουλευτών κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει πως είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ευρώπη να καταστεί το πρώτο βαγόνι στη διεθνή πολιτική σκηνή και όχι ο ουραγός των εξελίξεων, «γιατί καταφέρνοντας να κάνουμε την Ευρώπη πιο ισχυρή, σημαίνει να έχουμε τον πρώτο λόγο σε όλα τα προηγούμενα».

«Δεν έχει νόημα να κάνουμε συζητήσεις για διεύρυνση χωρίς Κοινή Εξωτερική Πολιτική, αφού σε μια τέτοια περίπτωση, θα έχουμε μια Ευρώπη χωρίς κύρος, χωρίς αξιοπιστία και που δεν θα μετρά ο λόγος της στη διεθνή πολιτική σκηνή», συνεχίζει ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες ψήφιζαν για την πορεία της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια, «εάν θέλουμε μια Ευρώπη της συνοχής, της αλληλεγγύης, της λογικής, εάν θέλουμε μια Ευρώπη με Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας ή μια Ευρώπη όπου το κάθε κράτος μέλος τραβά τον δρόμο του».

«Ευτυχώς η φωνή της λογικής και της συνοχής, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, βγήκε ενισχυμένο από τις εκλογικές αναμετρήσεις στα κράτη μέλη και αυτό θα συμβάλει στο να πάει η Ευρώπη και η Κύπρος μπροστά», συμπληρώνει. 

Αναφορικά με τους δικούς του στόχους, ο κ. Φουρλάς αναφέρει επίσης ότι κατά τη γνώμη του έχει έρθει η ώρα για Κύπριο Ευρωβουλευτή, μετά τον Ιωάννη Κασουλίδη, να διεκδικήσει ξανά αξίωμα εντός του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σκοπό να είναι πιο χρήσιμος σε σοβαρά ζητήματα και κυρίως το Κυπριακό.

«Ο κόσμος μού έδωσε και πάλι ισχυρή εντολή, θεωρώντας με ικανό και είναι κάτι που θα πράξω. Θα είμαι υποψήφιος για την Αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Έχουμε λοιπόν, μία γεμάτη από προκλήσεις αλλά και προοπτικές κοινοβουλευτική περίοδο και διαβεβαιώνω ότι θα κάνω το παν για να φανώ αντάξιος των περιστάσεων», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Συμμετοχή Ραουνά στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ και συνάντηση για Τρίο Προεδρίας
Στο Λουξεμβούργο η Μαρία Παναγιώτου για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας ΕΕ
Στην εποχή των προσωπικών ψήφων-Η δημοφιλία υποψηφίων και οι αποκλίσεις μεταξύ εκλογών
Σε εγρήγορση η Λευκωσία μετά τις δηλώσεις Νασράλα-Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας
Βρετανική Κυβέρνηση: Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη του Ισραήλ oι Βρετανικές Βάσεις
Στo Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ ο Κόμπος
Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα η έναρξη λειτουργίας του ΕΟΑ Πάφου-Σύσκεψη υπό τον Ιωάννου στην Πάφο
Ευχαριστίες Κόμπου προς Μπορέλ για στήριξη και αλληλεγγύη προς την Κύπρο μετά τις απειλές Χεζμπολάχ
Σταθερός υποστηρικτής ακεραιότητας και οικουμενικότητας της UNCLOS η Κύπρος
Στις μακρινές Βρυξέλλες ο οικείος Φειδίας μαθαίνει την Ευρώπη με παρέα