Σ. Σταυρινίδης: Η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο πρώτος στόχος

Η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο πρώτος στόχος, δήλωσε την Τρίτη ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Στροβόλου, Σταύρος Σταυρινίδης, κατά την προσέλευσή του στο Συνεδριακό Κέντρο όπου έγινε η επίσημη ανακήρυξη των νέων μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της επαρχίας Λευκωσίας. Σημείωσε ότι έμφαση θα δοθεί και στην καθαριότητα και στην ολοκλήρωση έργων για μείωση του κυκλοφοριακού ζητήματος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την πρώτη του προτεραιότητα ως ο νέος Δήμαρχος Στροβόλου, ο κ. Σταυρινίδης είπε ότι «ο πρώτος μου στόχος είναι να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως γνωρίζετε από την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται η νέα νομοθεσία γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι άμεσα να προχωρήσουμε με τη μεταρρύθμιση».

Πρόσθεσε ότι επίσης σημαντικό «είναι να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα που θέσαμε ενώπιον του λαού και είμαστε δεσμευμένοι να το εφαρμόσουμε». Επεσήμανε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε αναφερθεί εκτενώς στο θέμα της καθαριότητας του Στροβόλου, σημειώνοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και θα γίνουν ενέργειες έτσι ώστε να μπορέσει η δημοτική μηχανή να τα εφαρμόσει και να υπάρξει βελτίωση της καθαριότητας.

Το άλλο σημαντικό, συνέχισε ο κ. Σταυρινίδης, είναι το έργο της Τσερίου, προσθέτοντας ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να το χειριστούμε γιατί οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές και θα υπάρξουν προβλήματα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε την οποιαδήποτε ταλαιπωρία πιθανόν να προκύψει». Πρόσθεσε ότι από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του θα συγκαλέσει σύσκεψη μαζί με τα αρμόδια Υπουργεία και την Αστυνομία για τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού.

Υπέδειξε ακόμη ότι ένα άλλο έργο που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι η ανάπλαση και ο εξωραϊσμός του παλιού πυρήνα Στροβόλου σημειώνοντας ότι «εκκρεμεί ένα ποσό, το οποίο αφορά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και πρέπει να γίνουν τέτοιες ενέργειες, έτσι ώστε να μην χαθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα των 3,2 εκατομμυρίων ευρώ».

Κληθείς να σχολιάσει εάν αναμένονται ρυθμίσεις για το κυκλοφοριακό ζήτημα που παρατηρείται στον Στρόβολο, ο κ. Σταυρινίδης είπε ότι «δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για το κυκλοφοριακό». Δήλωσε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο ζήτημα, το οποίο εξαρτάται η δημοτική αρχή και από το κεντρικό κράτος – κυρίως- υποδεικνύοντας ότι «είναι πολεοδομικά αυτά τα έργα».

Υπογράμμισε ότι πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν τα έργα που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή και έφερε ως παράδειγμα την κατασκευή της λεωφόρου Αλεξανδρουπόλεως «το γνωστό Γεφύρι της Άρτας», σημειώνοντας ότι θα βελτιώσει πάρα πολύ το κυκλοφοριακό, όπως επίσης και η Τσερίου, η Σταυρού και η Ιφιγενείας. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από πλευράς δημοτικής αρχής για να προωθήσουμε αυτά τα έργα που έχουν μείνει στάσιμα», κατέληξε ο νέος Δήμαρχος Στροβόλου.

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία