Υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για τον νέο ΕΟΑ Λευκωσίας ο Γιωρκάτζης

Την υπόσχεση για σκληρή δουλειά ώστε να οικοδομηθεί ένας νέος Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης δίπλα στον πολίτη που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τον πολίτη έγκαιρα και με χαμηλότερο δυνατό κόστος, έδωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσημη ανακήρυξή του από τον Έφορο Εκλογής Λευκωσίας Ανδρέα Χατζηπάκκο, ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι προσήλθε στην τελετή με ανάμεικτα συναισθήματα γιατί πριν από λίγες ώρες υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου Λευκωσίας μετά από δωδεκάμιση χρόνια.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας, το Συμβούλιο Αποχετέυσεων Λευκωσίας, το Κέντρο Έρευνας CYENS και την Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας που τον στήριξαν τα 12,5 αυτά χρόνια ώστε να καταφέρουν όλοι μαζί ως ομάδα, να υλοποιήσουν τα έργα που άλλαξαν την πόλη.

Την ίδια ώρα δήλωσε περήφανος και υποσχέθηκε ότι από 1η Ιουλίου θα οικοδομήσουν τον νέο Επαρχιακό Οργανισμό, κάτι το οποίο δεν θα είναι εύκολο. Αλλά όπως είπε, με ομαδική εργασία, σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή θα οικοδομήσουν ένα οργανισμό δίπλα στον πολίτη, δίπλα στην κάθε κοινότητα και δήμο, που θα μπορεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τον πολίτη έγκαιρα και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος προς τον πολίτη. Που να μπορεί, όπως είπε, «να ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και τέλος να μπορεί να διεκδικεί, όχι μόνο για τις αρμοδιότητες που προνοούνται στη νομοθεσία, αλλά και για όλα τα δίκαια αιτήματα της Επαρχίας».

Ερωτηθείς κατά πόσο όντως θα μειωθούν τα τέλη μετά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως τα σκύβαλα, ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι αυτός είναι ο στόχος. Ωστόσο, πρόσθεσε, η ερώτηση αυτή αφορά τους Δήμους.

Δειτε Επισης

Εισέπραξε «όχι» από την ΕΔΕΚ το ΔΗΚΟ για συνεργασία στις Βουλευτικές-Ανοιχτοί σε ευρύτερη συνεργασία
Την παρουσία του στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε ο Τατάρ-Κλάφτηκε και στον ΓΓ, επιμένει στις απαράδεκτες θέσεις του
Προανήγγειλε ανακοινώσεις για διαχωρισμό εξουσιών ο ΠτΔ-«Δεν είναι Εκτελεστική Εξουσία που έλαβε απόφαση για Ντόρια»
Συναντήθηκε με Τατάρ ο Στιούαρτ-«Και οι δύο ηγέτες επιθυμούν πρόοδο στη συνάντηση»
Κ. Ιωάννου: Υπάρχουν προκλήσεις αλλά ουδείς αμφισβητεί την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της ΤΑ
Μέχρι τέλος Ιουλίου υποβάλλει επίσημο αίτημα επένδυσης σε Κύπρο-Ισραήλ ο ΑΔΜΗΕ
Επικρίσεις Αναστασιάδη στον ΔΗΣΥ-«Δυστυχώς έχουμε παρεκκλίνει από την ορθή πορεία»
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ενημερωθεί από τον Στιούαρτ στις 14 Ιουλίου
Περιμένει εξηγήσεις για την Βαρωσιώτου η Κυβέρνηση-«Λογικό και αυτονόητο τέτοιες αποφάσεις να προκαλούν εικασίες»
Αρχίζει επαφές σε Λονδίνο και Βρυξέλλες η Ολγκίν