Γ. Γεάδη: Πάμε Βρυξέλλες για να εκπροσωπήσουμε όλους τους Κύπριους

Μέσα από τις πράξεις μας στις Βρυξέλλες θέλουμε να τιμήσουμε όσους μας έχουν στηρίξει με τη ψήφο τους αλλά θέλουμε να νιώθουν περηφάνεια και σιγουριά και όσοι δεν στήριξαν την υποψηφιότητά μας γιατί πάμε εκεί για να εκπροσωπήσουμε όλους τους Κύπριους πολίτες, δήλωσε ο Γεάδης Γεάδη ο οποίος εξελέγη Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ και θα ενταχθεί στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ μετά την ανακήρυξη των έξι Ευρωβουλευτών το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, ο κ. Γεάδη είπε ότι τα θέματα της πράσινης μετάβασης, της ενέργειας, το μεταναστευτικό, η Ουκρανία, η διεύρυνση προς δυτικά Βαλκάνια, κλπ είναι θέματα που απασχολούν όλους τους Ευρωπαίους και το παγκόσμιο και σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να δούμε με τη δέουσα σημασία και σοβαρότητα.

«Οι δικές μας προτεραιότητες είναι πρωτίστως το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κύπρου, για μας πρώτα πρέπει να αναδειχθεί η Κύπρος στην Ευρώπη και πως θα αναδείξουμε τα θέματα που απασχολούν τον Κύπριο πολίτη, τη Δημοκρατία μας», ανέφερε.

Είπε ότι όπως έχουν πράξει και στην Κύπρο θα πράξουν και στην Ευρώπη, να αναδείξουν το μεταναστευτικό και τις ροές των παράνομων μεταναστών, και το ότι η Κύπρος δεν αντέχει άλλο, τα θέματα της πράσινης μετάβασης και η ανάγκη επανεξέτασής τους για να στηριχθεί ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας παραγωγής, τα θέματα ενέργειας αλλά και το εξόχως μεγάλο ζήτημα δηλαδή ο ιερός θεσμός της οικογένειας και η διαφύλαξη του.

Ο κ. Γεάδη είπε ότι το Κυπριακό είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ζήτημα και έτσι πρέπει να αναδειχθεί, καθώς διενεργούνται εγκλήματα πολέμου και έχουμε τα ανθρωπιστικά ζητήματα των εγκλωβισμένων και αγνοουμένων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αναγκαιότητα όλοι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές να εργάζονται ως ομάδα για προώθηση των συμφερόντων μας είπε ότι «όπως πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια και μέσα από την Βουλή των Αντιπροσώπων αυτό θα πράξουμε και τώρα, εμείς δεν αποκλείουμε κανένα και είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με τον οποιονδήποτε».

«Αυτό που βλέπαμε στην Κύπρο ελπίζουμε να μην συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή ο αποκλεισμός και αφορισμοί και κάποιοι να αντιληφθούν ότι το ΕΛΑΜ είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της Κύπρου και να σεβαστούν τους 41,000 και πλέον ψηφοφόρους μας. Εμείς θα είμαστε εκεί να προάγουμε τα υγιή συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και των πολιτών της», ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι αύριο θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση με την ομάδα των Ευρωπαίων συντηρητικών και μεταρρυθμιστών και θα τους απασχολήσουν τα θέματα της προεδρίας  του ΕΚ, της αντιπροεδρίας και των επιτροπών.

«Υπάρχει μια δική μας εισήγηση ώστε σε θέματα μεταναστευτικού να συμμετέχουν Ευρωβουλευτές από χώρες της πρώτης γραμμής, κάτι που εκ πρώτης όψεως βρήκε θετική ανταπόκριση. Πάμε εκεί και μέσα από τις πράξεις μας θέλουμε να τμήσουμε όσους μας έχουν στηρίξει με τη ψήφο τους και να νιώθουν περηφάνεια και όσοι δεν στήριξαν την υποψηφιότητά μας. Γιατί πάμε Βρυξέλλες για να εκπροσωπήσουμε όλους τους Κύπριους πολίτες», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Το άνοιγμα μαρωνίτικων χωριών ως ΜΟΕ ζήτησε από τον ΠτΔ η κοινότητα Μαρωνιτών
Σφοδρή επίθεση Λετυμπιώτη σε δύο μέτωπα-«Διαφωνεί η ηγεσία του ΔΗΣΥ με αποφάσεις του ΔΗΣΥ»
Συνεχίζει με αποφασιστικότητα την πολιτική της λύσης «δύο κρατών» ο Τατάρ
Λογική θεωρεί την λύση δύο κρατών η Άγκυρα-«Ρητορικές που έχουν μείνει 50 χρόνια πίσω»
Για διαστρέβλωση κατηγορεί τον Χαμπουλά ο ΔΗΣΥ-«Υπαινιγμοί που εξυπηρετούν ξένα αφηγήματα»
Από 190 ευρώ στα 250 αυξάνεται το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους-Οι προϋποθέσεις που τίθενται
Αποχωρεί ο Χαμπουλάς από τον ΔΗΣΥ-«Δεν μπορώ και δεν πρόκειται ποτέ να συμπορευθώ με επιλογές που δεν με εκφράζουν»
Ανακοίνωσε Πασχαλινό επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους ο Πρόεδρος
Αφυπηρετεί η μακροβιότερη Γενική Διευθύντρια του Υγείας, διορίζει αναπληρωτή ο Πρόεδρος-Παίρνει σειρά ο Παναγή
Προγραμματίζει συνάντηση ηγετών Ε.Ε. και χωρών της περιοχής στην Κύπρο ο Πρόεδρος