Οι ανακηρύξεις ευρωβουλευτών και αξιωματούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η αυλαία των διπλών εκλογών πέφτει επίσημα το πρωί της Τρίτης, καθώς πραγματοποιούνται σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου οι τελετές ανακήρυξης των εκλεγέντων.

Πρώτα έγινε η ανακήρυξη των έξι νέων ευρωβουλευτών από τον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία». Υπενθυμίζεται ότι εξελέγησαν οι Λουκάς Φουρλάς και Μιχάλης Χατζηπαντέλα από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, Γιώργος Γεωργίου από το ΑΚΕΛ, Γεάδης Γεάδη από το ΕΛΑΜ και Κώστας Μαυρίδης από το Δημοκρατικό Κόμμα. Τα βλέμματα, ωστόσο, είναι κυρίως στραμμένα, όπως και τις προηγούμενες ώρες, στον 24χρονο Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και κατάφερε να καταλάβει έδρα, ως τρίτος σε ψήφους, μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα στα κόμματα.

Με βάση το πρόγραμμα, μετά τις ανακηρύξεις των νέων ευρωβουλευτών, ακολούθησαν αυτές για τα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα γίνουν από τους Εφόρους Εκλογής των οικείων εκλογικών περιφερειών.

Στο πλαίσιο αυτό ανακηρύχθηκαν οι προσφάτως εκλεγέντες πρόεδροι των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, οι κοινοτάρχες και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, των Κοινοτικών Συμβουλίων και των Σχολικών Εφορειών. Για δύο από αυτά τα αξιώματα, τους προέδρους ΕΟΑ και τους αντιδημάρχους, αυτή ήταν η πρώτη τελετή στην ιστορία, αφού πρόκειται για θέσεις που προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δειτε Επισης

Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Δεύτερη ποινή φυλάκισης σε 36χρονο για οπλισμό και εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε τάφο στη Λάρνακα
Αναμένει ισχυρότερη στήριξη από τουρκογενή κράτη το ψευδοκράτος
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Πάει Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ με αφορμή τα 70 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ
Τέλεσε τα εγκαίνια περιπτέρου της DEFEA 2025 ο ΠτΔ-«Η κυπριακή αμυντική βιομηχανία είναι πολύ υποσχόμενη»
Ολιγόωρη επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο-Συνάντηση με ΠτΔ το Σάββατο
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία