Τα περίεργα της κάλπης-Πού δεν πήραν ούτε ψήφο ΔΗΣΥ κι ΑΚΕΛ, οι ισοψηφίες και οι μάχες που κρίθηκαν στο παρά ένα

Μάχες στήθος με στήθος, μάχες να κρίνονται στη ψήφο, ενδιαφέρουσες ισοψηφίες και άλλα παράδοξα της κάλπης. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η εικόνα που καταγράφηκε σε κάλπες διαφόρων εκλογικών κέντρων Παγκύπρια, την περασμένη Κυριακή.

Ξεκινώντας από τις Ευρωεκλογές, πέρα από τα παραδοσιακά κάστρα των κομμάτων, πολλά από τα οποία γκρέμισε ο Φειδίας, ο REPORTER καταγράφει μια σειρά από περίεργα, παράδοξα και ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν μέσα από τα αποτελέσματα. Μέσα από τα αποτελέσματα των εκλογών, προκύπτει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, που καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό και το μέγεθος της επιτυχίας του Φειδία. Ο νεαρός Youtuber είναι ο μοναδικός υποψήφιος που είδε ψηφοδέλτια σταυρωμένα με το όνομα του σε όλες ανεξαιρέτως τις κάλπες Παγκύπρια, την ώρα που τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, δεν είδαν δικά τους ψηφοδέλτια, μόνο σε μια κάλπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μήνυμα ενότητας και σκληρής δουλειάς από πολιτικούς αρχηγούς, «ώρα για πράξεις» από Φειδία

Στο Όμοδος, όπου διαχρονικά αποτελούσε ένα από τα λίγα χωριά που το ΔΗΚΟ κατέγραφε πρωτιές, ψήφισαν 171 ψηφοφόροι, ωστόσο αυτή τη φορά καταγράφηκε ισοψηφία μεταξύ ΔΗΚΟ και Φειδία με 33 ψήφους έκαστος και ποσοστό 21,6%.

ScreenHunter 1987

Στην Επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα στο χωριό Άρμου, καταγράφηκε ένα μοναδικό φαινόμενο με τριπλή ισοψηφία μεταξύ τριών δυνάμεων. Συγκεκριμένα Δημοκρατικό Κόμμα, ΕΛΑΜ και Φειδίας, έλαβαν από 39 ψήφους, με αποτέλεσμα να λάβουν από 17%.

ScreenHunter 1991

Σε ένα από τα μικρότερα εκλογικά κέντρα Παγκύπρια, αυτό της Ακουρσού, από τους 28 εγγεγραμένους ψηφοφόρους, ψήφισαν μόλις οι 17. Από τους 17 οι επτά ψήφισαν ΕΛΑΜ, οι πέντε ΔΗΣΥ, οι τρεις Φειδία Παναγιώτου, ο ένας ΕΔΕΚ και ένα λευκό. Αυτό καθιστά την Ακουρσού, το μοναδικό εκλογικό κέντρο Παγκύπρια, που δεν ρίχθηκε ούτε μια ψήφος του ΑΚΕΛ.

ScreenHunter 1990

Αντίστοιχα, με θύμα αυτή τη φορά τον ΔΗΣΥ, η κάλπη του Αγίου Ιωάννη Πάφου, ήταν η μοναδική που δεν ρίχθηκε μέσα ούτε ένα αγγελάκι. Από τους 32 ψηφοφόρους, ψήφισαν οι 20 εκ των οποίων οι έξι ψήφισαν ΑΚΕΛ, οι τέσσερις ΕΛΑΜ, οι τρεις το Κόμμα των Κυνηγών και τρεις τον Φειδία, ενώ ρίχθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

ScreenHunter 1989

Στον Άγιο Δημητριανό, καταγράφηκε μια ανάλογη περίεργη κατάσταση. Ειδικότερα εκ των 110 ψηφοφόρων ψήφισαν ψήφισαν οι 91, δημιουργώντας ένα σκηνικό διπλής ισοψηφίας στην πρώτη θέση και τριπλής στη δεύτερη. Συγκεκριμένα 22 ψηφοφόροι ψήφισαν ΔΗΠΑ και άλλοι τόσοι τον Φειδία Παναγιώτου, ενώ από 11 ψηφοφόροι ψήφισαν ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ.

ScreenHunter 1988

Τέλος και πάλι στην Επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα στην κοινότητα της Πεντάλιας, καταγράφηκε ισοψηφία και πάλι μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Φειδία. Ειδικότερα εκ των 160 ψηφοφόρων ΔΗΚΟ και Φειδίας έλαβαν από 25 ψήφους.

ScreenHunter 1992

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια πύρρειος νίκη για τον ΔΗΣΥ και οι αμείλικτοι αριθμοί που δείχνουν ήττα-Η διπλή ανάγνωση του αποτελέσματος

Οι προεδρίες των ΕΟΑ

Εκλογική αναμέτρηση για γερά νεύρα εκτυλίχθηκε και για τον Περιφερειάρχη Λευκωσίας, στο Γέρι, καθώς οι Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Ανδρέας Ασσιώτης ισοψήφησαν με 1.706 ψήφους, ενώ στην Αγιά Μαρίνα Ξυλιάτου, κ. Ασσιώτης έλαβε μόλις μία ψήφο περισσότερη από τον ανθυποψήφιο του, συγκεκριμένα, πήρε 228 ψήφους έναντι 227, το ίδιο σκηνικό σημειώθηκε και στο χωριό Φλάσου, με τον Ανδρέα Ασσιώτη να λαμβάνει 91 ψήφους και τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη 90. Αντίθετη ήταν η εικόνα στον Ξυλιάτο, όπου ο Κωνσταντίνος Γιωργκάτζης, έλαβε 72 ψήφους, έναντι 71 του κ. Ασσιώτη.

geri1

ksilatou

flasou

xiliatos1

Λάρνακα

Μάχη στήθος με στήθος σημειώθηκε στο χωριό Λάγια της Επαρχίας Λάρνακας, για την εκλογή Περιφεριάρχη, με τον Ευάγγελο Ευαγγελίδη να λαμβάνει 14, έναντι 13 του που έλαβε ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους. Παρόμοια εικόνα και στο χωριό Βάβλα με τον κ. Ευαγγελίδη να λαμβάνει 14 ψήφους, έναντι 11 που έλαβε ο κ. Χατζηχαραλάμπους.

lagia

babla

Λεμεσός

Δεν έλειψαν τα θρίλερ και στη Λεμεσό, για την εκλογή Περιφεριάρχη. Ενδεικτικό παράδειγμα ο Άγιος Τύχωνας, όπου ο Γιάννης Τσουλόφτας, έλαβε 501 ψήφους έναντι 500 του Βασίλη Δημητριάδη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο χωριό Βάσα Κελλακίου, τόσο ο Βασίλης Δημητριάδης, όσο και Γιάννης Τσουλόφτας έλαβαν από 14 ψήφους.

agiostyxwnas

vasakellakiou

Πάφος

Για γερά νεύρα ήταν η καταμέτρηση των ψήφων για τον Περιφεριάρχη της Επαρχίας, με τον Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη να συγκεντρώνει 17,965 ψήφους έναντι 17,927 ψήφων του Κώστα Κωνσταντίνου.

pafos1

Το θρίλερ στην Πάφο, καταγράφηκε και στις κοινότητες με τους Πιττοκοπίτη και Κωνσταντίνου να δίνουν μάχη στήθος με στήθος. Στο χωριό Αρχιμανδρίτα, οι κάτοικοι ήταν μοιρασμένοι, με τους Πιτοκκοπίτη και Κωνσταντίνου να λαμβάνουν από 15 ψήφους. Στην Αχέλεια ο Κώστας Κωνσταντίνου και Πάμπος Πιττοκοπίτης, πήγαιναν ψήφο –ψήφο, με τον κ. Κωνσταντίνου να συγκεντρώνει 47 έναντι 46 του ανθυποψηφίου του.

arximandrita

axeleia

Το θρίλερ των Αντιδημάρχων

Τεράστιο ενδιαφέρον και μάχη μέχρι και την τελευταία ψήφο εκτυλίχθηκε και για την εκλογή των Αντιδημάρχων. Στην Επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στη Σωτήρα, ο Αντώνης Κουμή και ο Μάριος Αδάμου, είχαν αγωνία μέχρι τέλους καθώς η διαφορά των δυο κρίθηκε στους επτά ψήφους. Ο Αντώνης Κουμή έλαβε 1,469 ψήφους, έναντι 1,462 του κ. Αδάμου.

swtira

Επαρχία Λάρνακας

Μάχη μέχρι το τέλος έγινε και για την ανάδειξη του Αντιδημάρχου στον Κόρνο, με τον Σταύρο Ευαγγέλου, να λαμβάνει 589 ψήφους, έναντι 583 του ανθυποψηφίου του, Μιχαλάκη Σάββα.

Αγωνία για την εκλογή Αντιδημάρχου και στα Πάνω Λέυκαρα, με το νικητή Σταύρο Ευθυμίου να εξασφαλίζει 247 ψήφους, ενώ ο δεύτερος στη μάχη εκλογής, Ανδρέας Δουκανάρης, έλαβε 239.

kornos1

panwlefkara

Επαρχία Πάφου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε και η εκλογή Αντιδημάρχου στην πόλη της Πάφου, με 3 υποψηφίους να βρίσκονται κοντά, τελικά η κάλπη έβγαλε νικητή τον Άγγελο Ονησιφόρου με 3,559 ψήφους, έναντι 3,555 ψήφων του Κώστα Μαυρομμάτη και 3,406 του Χρίστου Μακαρίου.

pafosanti1

Ο ένας κάτοικος ο οποίος επέλεξε να μην άσκηση το εκλογικό του δικαίωμα, ενδεχομένως να ήταν αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα στην εκλογική αναμέτρηση για Αντιδήμαρχο στην κοινότητα Ανδρολύκου, με τον νικητή Χασάν Εσκούλ, να λαμβάνει 19 ψήφους, έναντι 18 του αντιπάλου του Ανδρέα Σάββα.

androlykou

Μάχη και στην κοινότητα Κονιά Πάφου για την Αντιδημαρχία, με τον Κυριάκο Κυριάκου να κερδίζει με μόλις τέσσερις ψήφους διαφορά τον πολιτικό του αντίπαλο.

konnia

Κοινοτάρχες

Θρίλερ, σημειώθηκαν και για την εκλογή των κοινοταρχών. Στο χωριό Ανάγεια, ο Κωνσταντίνος Φωτίου έλαβε 291 ψήφους, έναντι 284 του ανθυποψηφίου του Γεώργιου Παττίχη.

anakoi

Αγωνία μέχρι και την τελευταία στιγμή, στην εκλογή Κοινοτάρχη και στην κοινότητα Παχύαμμου, με τον Χρύσανθο Χριστοφή να λαμβάνει 48 ψήφους, έναντι 45 του Νικόλα Χρίστου.

paxyammos

Στην ψήφο κρίθηκε και η εκλογή του Κοινοτάρχη στην Πεντάγεια, με τον Ιωάννη Μαυρίδη να λαμβάνει 196 ψήφους και τον Ανθούλη Κλεάνθους να παίρνει 195.Μάχη δόθηκε και στην κοινότητα Φλάσου με το αποτέλεσμα να κρίνεται μόλις στους 3 ψήφους.

pentageia

flasoukoi

Επαρχία Λεμεσού

Μοιρασμένοι ήταν οι κάτοικοι στο Πέρα Πεδί με τους δυο εκ των τριών υποψηφίων να λαμβάνουν από 45 ψήφους ενώ ο τρίτος ανθυποψήφιος έλαβε 43. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο υποψήφιος που έλαβε 45 ψήφους και τρίτος που έλαβε 43 είναι αδέρφια. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Νομοθεσία, εκεί και όπου καταγράφεται ισοψηφία θα οργανωθεί επαναληπτική ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κέρδισε τον αδελφό του αλλά ισοψήφησε με άλλο υποψήφιο κοινοτάρχη-Ξανά εκλογές στο Πέρα Πεδί

pera pedi1

Στην ψήφο κρίθηκε ο νικητής στην κοινότητα Άγιος Θωμάς στην Επαρχία Λεμεσού, με τον Μάρκο Χιστοφή να λαμβάνει 22 ψήφους ενώ ο Αναστάσης Γεωργίου, έλαβε 21.

agiosthomas1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ανοίγει τα χαρτιά του στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Ενέργεια, συνδεσιμότητα, στη συζήτηση υπό τον Πρόεδρο και επιχειρηματικής κοινότητας
Συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351‚4εκ. κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή
Εγκαινίασε διάλογο με τους επιχειρηματίες ο ΠτΔ-«Δεν πρέπει να αλλάζουμε το όραμα της οικονομίας κάθε φορά που αλλάζει Κυβέρνηση»
Στη Βουλή νομοσχέδιο για προϋποθέσεις κατάργησης Βίζας προς ΗΠΑ για Κύπριους
Συνάντηση Τούρκου Αντιπροέδρου με «πρωθυπουργό» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Α. Δημητρίου: Τα εθνικά κοινοβούλια αναμορφώνουν το κοινό μέλλον των λαών
Αναβλήθηκε η ψήφιση του Πόθεν Έσχες-Γίνεται ακόμη συζήτηση για αλλαγές
Αντιδρούν στα κατεχόμενα για το περιουσιακό και τα βάζουν με ΠτΔ-«Δείχνει ότι έχει ξεκινήσει επίθεση εναντίον μας»
Η Κομισιόν έλαβε το αίτημα της Κύπρου για επιχορηγήσεις 89,2 εκατ. ευρώ