Αυτοί εκλέγηκαν στους κατεχόμενους Δήμους

Σίμος Ιωάννου, Ιωσήφ Βιολάρης και Βίκτωρας Χατζηαβραάμ επικράτησαν των ανθυποψηφίων τους στους κατεχόμενους Δήμους Αμμοχώστου, Κερύνειας και Μόρφου αντίστοιχα, με την εκλογή και των τριών ωστόσο να επισκιάζεται από το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής και στους τρεις κατεχόμενους Δήμους, το οποίο για την Αμμόχωστο κυμάνθηκε στο 40,74%, για την Κερύνεια στο 44,33% και για τη Μόρφου μόλις στο 37,79%.

Επαρχία Αμμοχώστου

Στον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου ο Σίμος Ιωάννου επανεκλέγεται με ποσοστό 39,3% έναντι 30,5% του Ανδρέα Βραχίμη, 16% του Λίνου Παπαγιάννη, 8,1% της Κλαίρης Χατζηκάκου και 6% του Βασίλη Μαύρου. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 40,74%.

Στον κατεχόμενο Δήμο Λύσης ο Ανδρέας Καουρής εξασφάλισε την επανεκλογή του με ποσοστό 79,2% έναντι 20,8% που πήρε ο Κυριάκος Λάρκου. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 48,35%.

Στον κατεχόμενο Δήμο Λευκονοίκου,  μετά από ένα οριακό ντέρμπι που κρίθηκε με διαφορά 5 μόλις ψήφων, ο Πιερής Γυψιώτης κέρδισε τη Δημαρχία με ποσοστό 50,2% από την  Ζηνοβία Λυσάνδρου-Παναγίδη που πήρε 49,8%. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 63,57%.

Στον κατεχόμενο Δήμο Ακανθούς, όπου ας σημειωθεί το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 70,88%, η Ελένη Χατζημιχαήλ-Μυλωνά πέτυχε την επανεκλογή της εξασφαλίζοντας ποσοστό 62%, έναντι 38% της ανθυποψηφίου της Ελένης Ιωσήφ.

Επαρχία Κερύνειας

Στον κατεχόμενο Δήμο Κερύνειας, ο Ιωσήφ Βιολάρης εκλέγεται Δήμαρχος με ποσοστό 66,2% έναντι 33,8% που πήρε ο Οδυσσέας Παταλίδης. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 44,33%.

Στην κατεχόμενη Λάπηθο, μετά από μια κούρσα 4 υποψηφίων η Σούλα Μούρετου κατάφερε με διαφορά 17 ψήφων και ποσοστό 27,5% να κερδίσει τους ανθυποψηφίους της Δημήτρη Μηνά (26,2%), Ανδρέα Σάββα (23,7%) και Ρένο Κουμή (22,5%). Το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογή Δημάρχου Λαπήθου ανήλθε στο 50,1%.

Στον κατεχόμενο Δήμο Καραβά, ο Νίκος Χατζηστεφάνου επαξελέγη Δήμαρχος με ποσοστό 56,4% έναντι 43,6% που πήρε ο ανθυποψήφιος του Δαμιανός Χαζηδαμιανού. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 56,29%.

Επαρχία Λευκωσίας

Στον κατεχόμενο Δήμο Μόρφου, Δήμαρχος επανεξελέγη ο Βίκτωρας Χατζηαβραάμ ο οποίος πήρε ποσοστό 50,9% έναντι 25,4% που πήρε ο Μιχάλης Γεωργιάδης και 13,7% η Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε μόλις στο 37,79%.

Τέλος στον κατεχόμενο Δήμο Κυθρέας εξελέγη ο Μιχάλης Ζαμπακίδης ο οποίος πήρε 54,7% έναντι 45,3% της Ευαγγελίας Παυλίδου-Μιχαήλ. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 50,68%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μητέρα τέρας δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια-Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια
Καταγγέλλει έλλειψη ανθρωπιάς για τη Γάζα ο Γκουτέρες-«Έκρηξη θανάτων και καταστροφής»
Ψάχνουν τους επιτήδειους πίσω από τη φονική πυρκαγιά-Καμιά σύλληψη επί τους παρόντος από την Αστυνομία
Ζητά παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το ΑΚΕΛ-«Οι δηλώσεις περί άτυχους περιστατικού, επιβεβαιώνουν την απουσία ευθιξίας»
Χειροπέδες σε 29χρονη υπεύθυνη καταστήματος-Πωλούσε προϊόντα με ναρκωτικά
Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι εταιρείας και έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 458 χιλιάδων ευρώ
Διακοπή και σήμερα υπαίθριων εργασιών και delivery από τις 12:00 μέχρι τις 16:00
Τεχνικό πρόβλημα με τη διεκπεραίωση του check in στο Αεροδρόμιο Λάρνακας-Εκτροπές πτήσεων λόγω ομίχλης
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τους πληγέντες παραγωγούς-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας
Καταγγέλλει εμπρησμούς και στην Ορούντα ο Λογγίνος-«Θεάθηκε αυτοκίνητο να βάζει τρεις εστίες»