Το… πελλοκοπελλούι με το κοντοπαντέλονο που το Μένοικο που έκανε «ΠΑΜ»

Ένας τεράστιος και συνάμα, ιστορικός πανικός επικρατεί από το βράδυ της Κυριακής, γύρω από το όνομα του Φειδία Παναγιώτου. Ενός 24χρονου youtuber, για τον οποίο κυρίως οι νεολαίοι πίνουν νερό στο όνομά του και στις εκλογές που μόλις έχουν ολοκληρωθεί, απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο, πως ο λογαριασμός του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αποτέλεσε και το πιο ηχηρό όπλο στα χέρια του, για να καταφέρει να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ τόσο στη δική του ιστορία, όσο και στην ιστορία των εκλογών, καταλαμβάνοντας τους περισσότερους ψήφους που έλαβε ποτέ υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές.

Αποτελεί αδιάψευστο γεγονός, πως στις εκλογές εκφράζεται ένα από τα πιο δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών μιας χώρας και σε αυτή τη ψηφοφορία, τεράστιος νικητής που κατατρόπωσε τους ανθυποψήφιους του, δεν ήταν άλλος από αυτόν τον πιτσιρικά. Ένα «παιδαρέλι», όπως τον χαρακτηρίζουν αρκετοί και μάλιστα με μια βόλτα στα social media μπορεί να αντιληφθεί κανείς με πόση ευκολία τον στήνουν στον τοίχο τον 24χρονο, προτού καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από τα ψηφοδέλτια και προλάβει να δείξει το έργο του.

Το μόνο βέβαιο, είναι ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου, θα παραμείνει αξέχαστο στο μυαλό του Φειδία, των ψηφοφόρων που τον στήριξαν, αλλά ιδιαιτέρως των αντιπάλων του, που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν το… κακό που τους βρήκε. Ένα κακό, το οποίο στηρίζουν κυρίως στο γεγονός πως αυτός που τους έχει κατατροπώσει, δεν έχει τις γνώσεις, τις πολιτικές θέσεις, αλλά και τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει κάτι στα ευρωπαϊκά έδρανα.

Και αυτή τους η άποψη, ήρθε να ενισχυθεί μέχρι και με την εμφάνισή του που έκανε τη μέρα των εκλογών ο 24χρονος, ο οποίος με το κοντοπαντέλονο, με μια απλή φανέλα και με τα αθλητικά του παπούτσια, αφού έκανε τον γύρω των πάνελς και μοίραζε καρδούλες, κατέφθασε το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας, για να διασκεδάσει την επιτυχία του. Ακριβώς, αυτό, να διασκεδάσει και χωρίς τη ξύλινη γλώσσα των παραδοσιακά πολιτικών προσώπων, αφού σκαρφάλωσε επάνω σε ένα πεζούλι της Πλατείας, έκανε το δικό του λόγο, μιλώντας τη γλώσσα της νεολαίας.

Άλλωστε, αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως αντί να παρουσιαστεί όπως ο κάθε πολιτικός που κέρδισε έχοντας στο πλευρό του τους συνεργάτες του, αυτός πανηγύρισε σαν μια κατάκτηση πρωταθλήματος και ήταν το βράδυ της φιέστας, τα όσα έγιναν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι πως η γλώσσα του Φειδία, που για πολλούς, δυστυχώς ή ευτυχώς θεωρείται ως κατά πολύ λανθασμένη, για τον ίδιο και όσους τον υποστήριξαν ήταν πολύ απλή και λιανή. Η ατάκα «κανεί εβαρέθηκαμεν τους», ήταν εξάλλου και το αφήγημα της βραδιάς για τον Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έστειλε με τον πιο ηχηρό τρόπο το μήνυμά του στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, ότι η πολιτική για τους νέους σήμερα, απέχει από την ανατολή μέχρι τη δύση.

Την ίδια ώρα, αποκορύφωμα σε όλα αυτά φυσικά με το πέρας τη ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, αποτελεί η απέλπιδα προσπάθεια πολιτικών προσώπων, να μειώσουν την επιτυχία του Φειδία Παναγιώτου, αλλά και να εκθειάσουν τη νοημοσύνη των χιλιάδων ψηφοφόρων για την επιλογή τους, προτού κάνουν καλύτερα την αυτοκριτική τους. Οι πολίτες απηύδησαν και πολύ απλά η επιλογή του κόσμου να ψηφίσει τον Φειδία, ήταν ένα scroll των πολιτικών από τα μάτια τους, οι οποίοι κούρασαν τόσο πολύ με τις ψεύτικες τους υποσχέσεις…

*Πορτοκαλί λύκος

Δειτε Επισης

Τα Social Media δεν είναι ο μόνος λόγος που έχει εκλεγεί ο Φειδίας
Στην εποχή των προσωπικών ψήφων-Η δημοφιλία υποψηφίων και οι αποκλίσεις μεταξύ εκλογών
Πρεμιέρα με φαγητό για τους τοπικούς άρχοντες της Λευκωσίας
Οι επικρίσεις για την γυναικοκτονία, η σύλληψη του μοναχού και οι συγκυρίες
Προβαίνει σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ
Τα γερασμένα κόμματα, οι παρωχημένες πρακτικές και τα ινδάλματα που δεν εμπνέουν
Ξεκινά την ανασκόπηση της η ΕΔΕΚ-Οι παράγοντες αξιολόγησης του αποτελέσματος
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου
Μόνο θετικά καταγράφει το ΕΛΑΜ στις διπλές εκλογές-Θεωρεί ευνοϊκό το κλίμα
Πάει στη βάση για απαντήσεις ο ΔΗΣΥ-Τα επόμενα βήματα στη σκιά του συλλογικού σοκ