Βγήκαν ξανά οι... ελέφαντες στην Πινδάρου-Οι μετασεισμοί Φουρλά, οι τάσεις αυτοκαταστροφής και το κουβάλημα ψήφων

Μπορεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός να μην έχασε την παρτίδα με την μη απώλεια της δεύτερης έδρας και με την πρωτιά στις Ευρωεκλογές, ωστόσο τα όσα ο Λουκάς Φουρλάς, κατήγγειλε λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών, προκαλούν νέους μετασεισμούς στην Πινδάρου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Λουκάς Φουρλάς, έβγαλε πικρία. Τα όσα κατήγγειλε δημόσια, αποτελούν ένα ξέσπασμα του, μπροστά στον πόλεμο που καταγγέλλει ότι δέχθηκε το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Λουκάς Φουρλάς, έκανε λόγο για κομματικά στελέχη, που έδιναν γραμμή σε ψηφοφόρους να μην τον ψηφίσουν τόσο κατά τη διαδικασία επιλογής υποψηφίου στο Πολιτικό Γραφείο όσο και πριν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν σύμφωνα με τον Λουκά Φουρλά, ήταν πως, «ο Λουκάς δεν είναι δικός μας», «πέντε χρόνια έκανε διακοπές στις Βρυξέλλες» και άλλα αρνητικά επιχειρήματα για τον ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπαθώνει κατά των πολέμιων του από ΔΗΣΥ ο Φουρλάς-«Το μισό πολιτικό γραφείο δεν ήθελε να είμαι υποψήφιος»

Αν ισχύουν τα όσα ο Λουκάς Φουρλάς καταγγέλλει, εγείρεται ένα νέο μέτωπο σύγκρουσης εντός του ΔΗΣΥ, με τον ίδιο να υποδεικνύει πως αυτά τα πρόσωπα, αφενός είναι κομματικά στελέχη, αφετέρου έχουν ονόματα και διευθύνσεις, ενώ όταν κλήθηκε να αναφερθεί στον ρόλο της Αννίτας Δημητρίου, σχολίασε πως η πρόεδρος του κόμματος «είναι αρκετά έξυπνη και τα έβλεπε και η ίδια, άλλωστε αυτοί που το έκαναν δεν το έκαναν κρυφά, αλλά φανερά».

Πάντως, αν εξετάσει κανείς την πορεία του Λουκά Φουρλά στον Δημοκρατικό Συναγερμό, θα διαπιστώσει πως αν και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου, ως υποψήφιος κατ΄ επιλογήν στις Ευρωεκλογές του 2019, ο ίδιος δικαίωσε πλήρως τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ενώ και κατά την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής, ο κ. Φουρλάς, δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι «κουβάλησε» στις πλάτες του τον ΔΗΣΥ.

Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ο κ. Φουρλάς, λόγω του πολυσχιδούς κοινωνικού του έργου, διαθέτει ερείσματα σε κομμάτια της κοινωνίας των πολιτών, που δεν φτάνει ο ΔΗΣΥ. Διαθέτει, δηλαδή, αρκετές χιλιάδες προσωπικές ψήφους, ανθρώπων που εκτιμούν το έργο του και τον στηρίζουν. Αυτές οι ψήφοι, σε συνδυασμό με τις ψήφους της βάσης του Συναγερμού, τον ανέδειξαν το 2019 πρώτο Ευρωβουλευτή σε σταυρούς προτίμησης με 43 χιλιάδες. Πέντε χρόνια μετά, ο Λουκάς Φουρλάς και πάλι αναδείχθηκε πρώτος Ευρωβουλευτής σε σταυρούς, αυτή τη φορά με 51 χιλιάδες. Κατάφερε δηλαδή, να αυξήσει κατά οκτώ χιλιάδες τους σταυρούς προτίμησης, σε μια εκλογική διαδικασία, που ο ΔΗΣΥ είχε απώλεια πέντε ποσοστιαίων μονάδων, σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2019.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο δεύτερος σε σταυρούς, υποψήφιος του ΔΗΣΥ, ήταν ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας με 21159 σταυρούς λιγότερους και τρίτος ο Κωνσταντίνος Πετρίδης με 31816 σταυρούς λιγότερους από τον Λουκά Φουρλά. Μάλιστα από τους 91316 που ψήφισαν ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές Λουκά Φουρλά, ψήφισαν οι περισσότεροι από τους μισούς, κάτι που αποδεικνύει την αποδοχή που απολαμβάνει από τη βάση του κόμματος.

Όταν αυτός ο Ευρωβουλευτής καταγγέλλει πως κομματικά στελέχη τον κατηγορούν και ταυτόχρονα ότι το μισό Πολιτικό Γραφείο τον πολεμούσε και δεν τον ήθελε, εγείρεται ζήτημα που αγγίζει και την ηγεσία αλλά και το στελεχιακό δυναμικό της Πινδάρου. Τα πρόσωπα δηλαδή που το βράδυ της Κυριακής, βγήκαν μπροστά στις κάμερες και δήλωσαν πως ο ΔΗΣΥ είναι ο νικητής των εκλογών, αφού δεν έχασε τη δεύτερη έδρα και βγήκε πρώτο κόμμα.

Το ερώτημα που τίθεται, σε ποια θέση θα ήταν τα συγκεκριμένα κομματικά στελέχη, αν περνούσε το δικό τους και δεν βρισκόταν ο Λουκάς Φουρλάς στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ; Είναι ξεκάθαρο, μέσα από τους αριθμούς, ότι χωρίς το Λουκά Φουρλά, ο ΔΗΣΥ όχι μόνο δεν θα ήταν πρώτο κόμμα αλλά θα έχανε μια έδρα και ενδεχομένως να ήταν και πίσω από τον Φειδία Παναγιώτου.

Ταυτόχρονα, ο πόλεμος που καταγγέλλει στο ξέσπασμα του ο Λουκάς Φουρλάς, επαναφέρει στο προσκήνιο και τα όσα κατήγγειλε όταν αποχωρούσε πυροβολώντας από τον ΔΗΣΥ, ο Μάριος Πελεκάνος, σε σχέση με τις ραδιουργίες που στήθηκαν στο Πολιτικό Γραφείο, όπου έπεσε γραμμή για να αποκλειστεί από την τετράδα του ψηφοδελτίου των Ευρωεκλογών.

Η Αννίτα Δημητρίου, στην παρούσα φάση και για μια ακόμη φορά, καλείται να λύσει δύσκολες εξισώσεις και να βρει τον τρόπο, ώστε το κόμμα να βγει αλώβητο από τον υπό εκκόλαψη κύκλο εσωστρέφειας που πάει να δημιουργηθεί. Διότι μόνο ζημιά, όχι μόνο στο κομμάτι της συνεργασίας και της παραγωγής πολιτικής, αλλά και τη δυναμική του κόμματος ενόψει της συνέχειας, θα προκαλούσε μια νέα ρήξη ανάμεσα σε προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση