Κοινοτικό Συμβούλιο έστελνε μηνύματα σε πολίτες για να ψηφίσουν-Τα παράπονα ενώπιον Λοϊζίδου

Ελάχιστα είναι τα παράπονα που έφτασαν στο γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφορικά με παραβίαση του εκλογικού νόμου και την αποστολή μηνυμάτων ή τηλεφωνημάτων από τα μέλη των κομμάτων ή άλλων υποψηφίων προς τους πολίτες, για να ψηφίσουν στις Διπλές Εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Όπως ανέφερε η Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου στον Άλφα, τα παράπονα που έλαβε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής, παρέμειναν σε πολύ χαμηλά ποσοστά, με τις καταγγελίες να μην ξεπερνούν τις πέντε, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταχωρηθούν και τα παράπονα που έφτασαν ενώπιον της με έντυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανάμεσα στις καταγγελίες που έλαβε το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ήταν και μία που έκανε λόγο για παρέμβαση του Κοινοτικού Συμβουλίου στην εκλογική διαδικασίας. «Το Κοινοτικό Συμβούλιο έστελνε μήνυμα σε πολίτες ότι στο χώρο θα παρευρεθεί πολιτικό πρόσωπο και να παρευρεθεί. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για προεκλογικό σκοπό το μητρώο που έχει το Κοινοτικό Συμβούλιο ή για άλλο σκοπό πέρα από εκείνο που απαιτείται».

Πέραν τούτου, έγινε και καταγγελία ότι σε ένα εκλογικό κέντρο έγινε αναφώνηση ταυτότητας, κάτι που απαγορεύεται βάσει του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

Η κα. Λοϊζίδου σημείωσε πως τόσο η ίδια, όσο και λειτουργοί του γραφείου της πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους σε 104 εκλογικά κέντρα και δεν παρατηρήθηκε οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη διαδικασία.

Δειτε Επισης

Δυσοίωνες προβλέψεις από τον Πρόεδρο του ΣΑ-«Τα μέρη απέχουν πολύ, η τελευταία ευκαιρία ήταν στο Κραν Μοντανά»
Χ. Πάρτου: Θα εργαστούμε σκληρά για πρόοδο και εξέλιξη της Αραδίππου
Επίσημη τελετή ανάληψης καθηκόντων Δημάρχου και νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου
Πρόεδρος του Συμπλέγματος Β ο κοινοτάρχης Δρυνιάς, Χρηστάκης Γεωργίου
Αντιδρούν οι τουρκοκύπριοι στο ψήφισμα της ΚΣΣΕ για το Βαρώσι
Εκνευρισμένος με Στιούαρτ ο ΠτΔ-«Δεν είναι στους όρους εντολής η μετανάστευση, όλοι γνωρίζουν ποιος παραβιάζει τη Νεκρή Ζώνη»
Δέσμευση σε λύση ΔΔΟ από σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών Εργατικών στο ΗΒ
Έκανε παράπονα στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ-«Το κοινό έδαφος έχει εξαφανιστεί»
Γ. Τσουλόφτας: Πανέτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουμε τιτάνιες προκλήσεις
Στη ΡΑΕΚ η εισήγηση για το έσοδο του Great Sea Interconnector