Το Εuropean challenge του Φειδία-Από την αγκαλιά του Έλον Μασκ στην καρδιά της Ευρώπης

Αναμφίβολα οι Ευρωεκλογές του 2024 θα μείνουν στην ιστορία για πολλούς και διάφορους λόγους, αφού τα αποτελέσματα έδειξαν νέες τάσεις στις επιλογές του εκλογικού σώματος. Η πιο ηχηρή, ωστόσο, είσοδος στην Ευρωβουλή είναι αυτή του Φειδία Παναγιώτου, του ανεξάρτητου υποψήφιου που δρασκέλισε κόμματα με έξι υποψήφιους και πέτυχε την εκλογή του.

Ο 24χρονος Φειδίας, μπορεί να απασχολεί την πολιτική σκηνή του τόπου το τελευταίο εξάμηνο, ωστόσο από το 2019 βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο κυρίως στο χώρο του Youtube, όταν ξεκίνησε να δημιουργεί δικό του περιεχόμενο. Η πορεία του στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβάνει διάφορα challenge, απόκτηση μιας Lamborghini σε διαγωνισμό και μια αγκαλιά με τον Elon Musk.

O Φειδίας Παναγιώτου, παιδί ιερέα, που γεννήθηκε το 2000 στο χωριό Μένοικο της Επαρχίας Λευκωσίας, και μετά το τέλος του σχολείου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Ουλαμό Υποβρύχιων Καταστροφών.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, που όπως δήλωσε ο ίδιος ήταν ένα challenge και ένας στόχος που ήθελε να πετύχει και τον πέτυχε, μπήκε στο τρυπάκι να βρίσκει συνεχώς νέους στόχους και με το πείσμα που τον διακατέχει να τους πετυχαίνει.

Ξεκίνησε με αργά και σταθερά βήματα την ενασχόληση του με το Youtube, για την παραγωγή πρωτογενούς υλικού, ωστόσο σε κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι για να φθάσει στο επίπεδο που ήθελε, θα έπρεπε να μάθει από τους καλύτερους Youtuber στον κόσμο. Τότε, πήρε τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου προσέγγισε με τον δικό του τρόπο, κάποιους πολύ γνωστούς Youtuber όπως ο Μr. Beast, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει καλά αγγλικά, κάτι που κατάφερε στην πορεία.

Εκεί εργάστηκε αφιλοκερδώς και έμαθε πολλά από τα πιο σημαντικά μυστικά της επιτυχίας, για την παραγωγή πρωτογενούς υλικού στη δημοφιλή πλατφόρμα. Παράλληλα, συνέχιζε να εμπλουτίζει το δικό του υλικό στο κανάλι του στο Youtube, μέχρι που έφθασε να έχει σήμερα 2,6 εκατομμύρια ακόλουθους.

Μέχρι να φθάσει στο σήμερα όμως, έκανε κάποια ακραία challenge, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη ζωή, όταν έζησε για 24 ώρες στον ήλιο, όταν έμεινε ξύπνιος για πέντε μέρες και όταν έτρεξε ημιμαραθώνιο στον πάγο χωρίς παπούτσια.

Στα αξιοσημείωτα η αναμπουμπούλα που προκάλεσε στην Ιαπωνία, όταν κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα τρένα της χώρας, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα. Στα σημαντικά και ο στόχος που έθεσε να αγκαλιάσει τον Elon Musk, πράγμα που επίσης κατάφερε, όπως και η απόκτηση μιας Lamborghini σε διαγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Κακός δαίμονας» των κομμάτων ο Φειδίας-Οι αλήθειες που δεν θέλουν να δουν και το κοινωνικό πείραμα

Η στροφή στην Κύπρο και ο πρώτος στόχος που επετεύχθει

Το τελευταίο εξάμηνο, ο Φειδίας αποφάσισε να μπει στον στίβο της πολιτικής και να θέσει υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές, θέλοντας να κερδίσει άλλη μια μάχη. Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτρεξε εξ ολοκλήρου την προεκλογική του μάχη, ωστόσο πριν από αυτή είχε θέσει ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, πράγμα που κατάφερε, βάζοντας γυαλιά στο κράτος, που για χρόνια αφιέρωνε χρήματα και προσωπικό, με στόχο να εγγράψει πολλούς νέους.

Βλέποντας τον πρώτο του στόχο να κερδίζεται, πήρε δύναμη και θάρρος για τον μεγάλο του άθλο. Με καθημερινά βίντεο στο Tik Tok, συνεντεύξεις μέσω podcast με πολλούς γνωστούς καλεσμένους, αλλά και με μεγάλη προσπάθεια να πείσει για την ανάγκη που υπάρχει ώστε νέοι άνθρωποι να διεκδικήσουν για την Κύπρο στην Ευρωβουλή, κατάφερε να πείσει πολλούς ψηφοφόρους να τον στηρίξουν, εκλέγοντάς τον τελικά ως ένα από τους έξι Ευρωβουλευτές που θα είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια εκπρόσωπος της χώρας.

Ο αυθεντικός χαρακτήρας του, η αληθινή και απλή του γλώσσα, η εντιμότητα και η παραδοχή ότι έχει πολλά πράγματα να μάθει ήρθαν σε αντίθεση με πολλές πάγιες τακτικές της πολιτικής σκηνής του τόπου. Έδειξε επίσης ότι όντως η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να πετύχει θαύματα και δεν πρέπει πλέον να την υποτιμά κανένας.

Κατά την κρίση κάποιων, η εκλογή Φειδία δείχνει ότι τα κόμματα της χώρας δεν κατάφεραν να πείσουν με τις θέσεις τους, όσο αυτός ο 24χρονος Youtuber, ενώ κατά την κρίση κάποιων άλλων, ερμηνεύεται ως αντίδραση των πολιτών και τιμωρία των παραδοσιακών κομμάτων της χώρας.

Στο πιο δύσκολο μονοπάτι…

Η εκλογή του, ήταν ίσως ο πιο δύσκολος στόχος που είχε θέσει μέχρι σήμερα, όμως απ’ εδώ και στο εξής μπαίνει σε ένα ακόμα πιο δύσκολο μονοπάτι, αυτό της Ευρωβουλής, όπου θα πρέπει να δείξει και να αποδείξει στον κόσμο που τον στήριξε, ότι θα διεκδικήσει τουλάχιστον όσα είχε αναφέρει κυρίως για τον τομέα της Παιδείας.

Παράλληλα, θα πρέπει μέσα από την πορεία του στην Ευρωβουλή να συνεργαστεί, να διεκδικήσει και να βοηθήσει την Κύπρο στα πολλά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Πάντως, δεν έδειξε ότι είναι άνθρωπος που τα παρατάει εύκολα και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να τον βοηθήσει στην πολιτική του καριέρα και στους στόχους που θέτει συνεχώς. Η απάντηση για το κατά πόσον εκείνοι που τον ψήφισαν έκαναν καλά ή όχι θα απαντηθεί σε πέντε χρόνια, στον απολογισμό της θητείας του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για την κλοπή οχήματος του Φειδία Παναγιώτου

Δειτε Επισης

Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Μενελάου και Ονάρ για τα σημεία διέλευσης
Πράσινο Υπουργικού για το δικαίωμα ψήφου από τα 17-Η δέσμη με δεκατρείς τροποποιήσεις στη νομοθεσία
«Ιστορική» χαρακτήρισε ο ΠτΔ την απόφαση για έγκριση δικαιώματος ψήφου από τα 17 έτη
Δικαίωμα ψήφου στα 17 και αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους επί τάπητος στο Υπουργικό
Ξαναζωντάνεψε η συζήτηση για το Κυπριακό στο εσωτερικό μέτωπο-Το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και οι διαφωνίες
Κατηγορίες Τατάρ σε Χριστοδουλίδη-«Υπερέβη τα συμφωνηθέντα» της Νέας Υόρκης στη χθεσινή συνάντηση
Πιθανή επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο την άνοιξη-Ορίζοντας ο Απρίλιος
Την ανάγκη για επαρκή προετοιμασία ενόψει Ντι Κάρλο και πενταμερούς επισήμανε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Κόντρα ΑΚΕΛ και Κυβέρνησης με φόντο το πακέτο του ΠτΔ για οδοφράγματα-«Η σοβαρότητα των στιγμών απαιτεί υπευθυνότητα»
Για τα οδοφράγματα το «take it or leave it» του Προέδρου-«Πρέπει να περιέχουν την πτυχή της αμοιβαιότητας»