Βραβεία Golden Apple στη Βουλγαρία για τη συνεισφορά στην ευημερία των παιδιών

Την παραμονή της 1ης Ιουνίου, το Εθνικό Δίκτυο για τα Παιδιά στη Βουλγαρία, βράβευσε τους «ήρωες των παιδιών» για το 2024. Σε επίσημη τελετή στο City Mark Art Center στη Σόφια, απονεμήθηκαν βραβεία σε εννέα κατηγορίες σε ιδιώτες, οργανισμούς, ιδρύματα και εταιρείες για τη συμβολή τους στην ευημερία των παιδιών και των οικογενειών στη Βουλγαρία.

Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν νέοι και ειδικοί από τις οργανώσεις-μέλη του Εθνικού Δικτύου για τα Παιδιά, εκπρόσωποι της Κρατικής Υπηρεσίας για την Προστασία του Παιδιού, της Υπηρεσίας Κοινωνικής Βοήθειας, της Βουλγαρικής Ένωσης Adopted and Adopters, της UNICEF Bulgaria, του Bulgarian Business Leaders Forum - BBLF, το Βουλγαρικό Φόρουμ Δωρητών, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας, την Εθνική Επιθεώρηση Εκπαίδευσης, καθώς και επιχειρηματικούς εταίρους και δημοσιογράφους.

«Για 14η συνεχή χρονιά την παραμονή της 1ης Ιουνίου βραβεύουμε τους παιδικούς ήρωες, που με τις πράξεις τους έκαναν τα παιδιά της Βουλγαρίας πιο ευτυχισμένα», είπε ο Georgi Bogdanov, Εκτελεστικός Διευθυντής του Δικτύου για τα Παιδιά, σημειώνοντας ότι βραβεύθηκαν περισσότεροι από 50 φορείς και άτομα, ενώ περισσότεροι από 5.000 πολίτες ψήφισαν απευθείας για την επιλογή τους.

Βραβεία απονεμήθηκαν στις κατηγορίες Σχολείο/Νηπιαγωγείο, Νοσοκομείο, Δήμος, Δημοσιογράφος, Φιλανθρωπικός οργανισμός, Παιδικός οργανισμός, Εταιρική σύμπραξη για παιδιά - οικονομική συνεισφορά, Εταιρική σύμπραξη για παιδιά - δημόσια συνεισφορά, Παιδικός ήρωας.

Μεταξύ των ειδικών προσκεκλημένων των Golden Apple 2024 ήταν η υπουργός Υγείας Galya Kondeva, ο αναπληρωτής υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Petar Mladenov, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας στη Διεύθυνση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Boyana Aleksov και άλλοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία