Εξοπλισμένοι με συστήματα πυρόσβεσης οι κατασκηνωτικοί χώροι-Οι διαθέσιμες επιλογές και ο τιμοκατάλογος

Με ειδικά συστήματα πυρόσβεσης πρόκειται να είναι εξοπλισμένοι οι κατασκηνωτικοί χώροι το φετινό καλοκαίρι, οι οποίοι θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού, σε μια προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αποφευχθούν περιστατικά πυρκαγιών, που θα θέσουν σε κίνδυνο τόσο ανθρώπινες ζωές, όσο και το περιβάλλον, την ώρα που έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να σπεύδουν οι πρώτοι κατασκηνωτές στην εξοχή.

Σημειώνεται, ότι τα τελευταία χρόνια, στα κρατικά δάση, βρίσκονται σε λειτουργία πέντε κατασκηνωτικοί χώροι συνολικής χωρητικότητας 2400 ατόμων περίπου, στους οποίους επιτρέπεται η κατασκήνωση για το ευρύ κοινό έναντι σχετικά χαμηλού τέλους διανυκτέρευσης. Μάλιστα, από τους πέντε κατασκηνωτικούς χώρους, το Τμήμα Δασών διαχειρίζεται τους τρεις, ενώ οι υπόλοιποι δυο κατασκηνωτικοί χώροι βρίσκονται εντός κρατικής δασικής γης και διαχειρίζονται από άλλους φορείς.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι εν λόγω κατασκηνωτικοί χώροι, έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, για να διαθέτουν αρκετές διευκολύνσεις στους κατασκηνωτές, όπως ψησταριές, πόσιμο νερό, τραπέζια και αποχωρητήρια.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, εξήγησε ότι σήμερα οι διαθέσιμοι κατασκηνωτικοί χώροι είναι στα Πλατάνια, στο Καμπί του Καλογήρου και στον Σταυρό της Ψώκας. Υπογραμμίζεται ότι, το Καμπί του Καλογήρου, που βρίσκεται στον δρόμο Προδρόμου προς Τροοδίτισσα, συμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, «αναβαθμίζεται και το πιο πιθανόν θα λειτουργήσει φέτος, ωστόσο, στο παρών στάδιο παραμένει κλειστός. Πρόκειται για θέματα προσφορών και διαδικασιών και ελπίζουμε να προλάβουμε για να το δώσουμε φέτος στη διάθεση του κοινού».

Όσο αφορά τα συστήματα πυρόσβεσης, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, «για σκοπούς προστασίας των κατασκηνωτών, εφαρμόζουμε σε κατασκηνωτικούς και εκδρομικούς χώρους, πυροσβεστικές φωλιές και σύστημα πυρασφάλειας, στον περίγυρο των χώρων. Σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε επεισόδιο πυρκαγιάς, να μπορεί ο πολίτης να τραβήξει το λάστιχο και να κατασβήσει την πυρκαγιά. Για όσους κατασκηνωτές επιθυμούν να ανάψουν κάρβουνα, υπάρχουν οι ειδικοί χώροι διαμορφωμένοι για να τα ανάψουν».

Πάντως, δεκάδες πολίτες έχουν αρχίσει να σπεύδουν στους κατασκηνωτικούς χώρους, με τον κ. Κωνσταντίνου να εξηγεί πως, «έχουν ξεκινήσει οι προκρατήσεις για τον Σταυρό της Ψώκας για τον ξενώνα που υπάρχει στη διάθεση του κοινού. Όσο αφορά τους υπόλοιπους κατασκηνωτικούς χώρους, μερίδα κόσμου άρχισε να πηγαίνει, με την κορύφωση να αναμένεται τον Αύγουστο, όπου είναι κατάμεστοι αυτοί οι χώροι από κόσμο».

2
  • Κατασκηνωτικός χώρος Πλατάνια

Έως και 600 άτομα μπορεί να φιλοξενήσει ο κατασκηνωτικός χώρος στα Πλατάνια, ο οποίος παρέχει θέσεις για κατασκήνωση και χώρους για τοποθέτηση τροχόσπιτων με συνολική χωρητικότητα τα 150 τροχόσπιτα και σκηνές μαζί. Στο χώρο υπάρχουν τουαλέτες, ντους, νερό και κουζίνα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι κατασκηνωτές.

Το τροχόσπιτο ανά ημέρα, κοστίζει 5 ευρώ, ανά βδομάδα 20 ευρώ, ανά μήνα 70 ευρώ και από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο κοστίζει 250 ευρώ. Επίσης, δίνεται το δικαίωμα στο κοινό το δικαίωμα να αφήσει το τροχόσπιτο και τον Χειμώνα εκεί, πληρώνοντας επιπλέον 150 ευρώ. Όσο αφορά τις σκηνές, είναι 3 ευρώ ανά ημέρα, 12 ευρώ ανά εβδομάδα, 45 ευρώ ανά μήνα.

  • Κατασκηνωτικός χώρος Πόλης Χρυσοχούς

Γνωστός στο ευρύ κοινό είναι επίσης ο κατασκηνωτικός χώρος της Πόλης Χρυσοχούς, όπου οι εγκαταστάσεις του στην παραλία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες, κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης και θαλάσσια σπορ. Στην περιοχή υπάρχει επίσης μια ποικιλία από εστιατόρια, ψαροταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, περίπτερα και καταλύματα.

Ο χώρος βρίσκεται ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το κέντρο της πόλης και μπορεί να φιλοξενήσει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό κατασκηνωτών. Επίσης περιλαμβάνει, τουαλέτες, ντουζιέρες και νεροχύτη, σνακ μπάρ και μίνι μάρκετ ενώ η παραλία που βρίσκεται μπροστά από τον κατασκηνωτικό χώρο διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση, καθώς και ναυαγοσώστη.

Συνολικά υπάρχει χώρος για 200 αντίσκηνα, ενώ όσον αφορά τις τιμές για δυο άτομα σε ένα αντίσκηνο, η τιμή είναι στα 12 ευρώ τη νύχτα.

Το άτομο κάθε βράδυ: 4 ευρώ

Κάθε αντίσκηνο το βράδυ: 6 ευρώ

Κάθε αυτοκίνητο το βράδυ: 3 ευρώ

  • Κατασκηνωτικός χώρος της Ακτής του Κυβερνήτη στη Λεμεσό

Ο κατασκηνωτικός χώρος της Ακτής του Κυβερνήτη βρίσκεται λίγο έξω από τη Λεμεσό και κοντά στη θαλάσσια περιοχή. Ο χώρος έχει χωρητικότητα 100 περίπου σκηνών ή τροχόσπιτων.

Στον χώρο προσφέρονται κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους, κοινόχρηστη κουζίνα, όπως και προκαθορισμένο χώρο για φωτιά και ψήσιμο.

Το άτομο κάθε βράδυ: 4 ευρώ

Ανά ημέρα: 3 ευρώ

Ξενώνες στον Σταυρό της Ψώκας

Οι επισκέπτες της περιοχής έχουν την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν στο δάσος Πάφου και συγκεκριμένα στον ξενώνα ή στις ξύλινες κατοικίες του Σταυρού της Ψώκας, κατόπιν κράτησης. Ο ξενώνας αποτελείται από 7 ανεξάρτητα δωμάτια που διαθέτουν χώρους υγιεινής, και βρίσκονται όλα σε ένα διώροφο γραφικό κτίριο που δημιουργήθηκε το 1947 και ανακαινίστηκε πρόσφατα με σκοπό να παρέχει τις βασικές ανέσεις στους επισκέπτες. Οι ξύλινες κατοικίες είναι ανεξάρτητες και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα.

Πληροφορίες για τη διαμονή στο Σταυρό της Ψώκας:

7 ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΩΝΑ
1: 2 άτομα*, θέρμανση, WC
2: 2 άτομα*, θέρμανση, WC
3: 2 άτομα*, θέρμανση, WC (έξω)
4: 2 άτομα*, θέρμανση, WC
5: 5 άτομα, (1 διπλό, 3 μονά κρεβάτια) θέρμανση, WC
6: 2 άτομα*, θέρμανση, WC
7: 2 άτομα*, θέρμανση, WC

* Τα δωμάτια 2 ατόμων έχουν μονά κρεβάτια

2 ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
No. 39: 4 άτομα, 2 δωμάτια (1 διπλό και 2 μονά κρεβάτια), θέρμανση σε όλα τα δωμάτια
No. 40: 4 άτομα, 2 δωμάτια (1 διπλό και 2 μονά κρεβάτια), θέρμανση σε όλα τα δωμάτια

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Επισκέπτες: €14,00 για κάθε άτομο για κάθε βράδυ
Για παιδιά μέχρι 6 χρονών: Δωρεάν
Για παιδιά από 6 μέχρι 12 χρονών: €7,00 νοουμένου ότι θα μένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους
Θέρμανση: €7,00 για κάθε δωμάτιο/ ανά βράδυ, διαθέσιμη από 1/11 μέχρι 15/4
Το κόστος διαμονής προπληρώνεται στον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό.

0

Δειτε Επισης

Έριξε άκυρο στο σχέδιο υπηρεσίας του Γενικού Διευθυντή του ΘΟΚ η Βουλή
Ξεπέρασαν τα 450 άτομα που κάλεσαν το 1480 σε ένα τρίμηνο-Τι αφορούσαν τα περισσότερα αιτήματα
Καμπανάκι στη Βουλή για σοβαρές επιπτώσεις από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στα παιδιά
Κρούουν τον κώδωνα οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο-Αποφάσισαν να μην εισέρχονται στο Ιστοπαθολογικό
Έτοιμο για απεργιακά μέτρα δηλώνει το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό
Επ. Περιβάλλοντος: Τεράστια η σημασία θαλάσσιου οικοσυστήματος της Κύπρου
Αντίδραση ΠΟΓΟ για γιατρό που καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση σε ασθενή και επέστρεψε στα καθήκοντά του
Διαβεβαίωσε την υλοποίηση της απόφασης για δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου ο Δαμιανός
Ανακοινώθηκαν τα ωράρια ΕΟΑ Λεμεσού για πολεοδομική και οικοδομική αδειοδότηση
Καμπάνα 12.000 ευρώ σε εταιρεία για παράβαση νομοθεσίας για εργασιακά θέματα