Επαναδραστηριοποίηση Μηχανισμού Διαβούλευσης με Παιδοβουλή

Το Γραφείο του Επίτροπου του Πολίτη σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού (ΠΣΕΠΕΠ) πραγματοποίησε την Πέμπτη, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση για την επαναδραστηριοποίηση του Μηχανισμού Διαβούλευσης με την Κυπριακή Παιδοβουλή.

Ο Μηχανισμός αποτελείται από εκπροσώπους των Υπουργείων Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Υγείας, Υφυπουργείου Πρόνοιας, της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και της Κυπριακής Παιδοβουλής.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του Επιτρόπου αναφέρεται ότι ο Επίτροπος Παναγιώτης Παλατές τόνισε την βούληση τόσο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, όσο και του ίδιου προσωπικά, να δοθεί ακόμα ένα βήμα στη φωνή των νέων.

Ιδιαίτερα, πρόσθεσε, μέσω του θεσμού της Παιδοβουλής τα παιδιά έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εκφράσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που τους απασχολούν.

Ο κ. Παλατές είπε ότι το Γραφείο του θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο μεταξύ της Κυπριακής Παιδοβουλής και των Υπουργείων, Υφυπουργείων και άλλων φορέων που αποτελούν το Μηχανισμό Διαβούλευσης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Παιδοβουλής, Γιώργος Εφραίμ Χριστοφή εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επαναδραστηριοποίηση του θεσμού, η λειτουργία του οποίου είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας COVID-19.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Τερματισμό συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ ζήτησαν διαδηλωτές υπέρ Παλαιστινίων
Τιμήθηκαν 250 πολύτεκνες μάνες-«Η Κύπρος αλλάζει και η Μάνα επιτέλους στηρίζεται»
Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα, θα τον προσκαλέσουμε στην Κύπρο
A Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενίσχυση της αθλητικής παιδείας και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας
Ζήτησε να μην προστεθούν αυξήσεις στο ρεύμα ο Χριστοδουλίδης-Ενέργειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Ακριβό ρεύμα στην Κύπρο χωρίς προοπτική μείωσης-Μονόδρομος τα φωτοβολταϊκά
Παραμένει στην ατμόσφαιρα η σκόνη-Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Κόβουν το «απροσδιόριστο φύλο» από το Tax For All-«Σε 20 περιπτώσεις δεν το δεχθήκαμε, χρησιμοποιήσαμε την ταυτότητα»
Νομοθετική ανάσα για τις εργαζόμενες μητέρες-Θετικά τα μηνύματα αλλά οι ανισότητες παραμένουν