Προειδοποίηση Πούτιν-«Η Δύση απειλεί τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση την Πέμπτη ότι διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύγκρουση και είπε ότι κανείς δεν επιτρέπεται να απειλεί τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου καθώς η Ρωσία γιορτάζει  τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν ενάντια στις δυνάμεις της Ουκρανίας που υποστηρίζονται από τη Δύση, ο Πούτιν κατηγόρησε τις «αλαζονικές» δυτικές ελίτ ότι ξέχασαν τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε η Σοβιετική Ένωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και ότι πυροδότησε συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

“Γνωρίζουμε σε τι οδηγεί η υπέρβαση τέτοιων φιλοδοξιών. Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση”, είπε ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία αφού ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εξέτασε τα στρατεύματα που παρατάχθηκαν σε μια σπάνια χιονοθύελλα του Μαΐου όπως αναφέρει το Reuters.

“Αλλά την ίδια στιγμή δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε κατάσταση μάχης”.

Ο Πούτιν, ο οποίος έστειλε τον στρατό του στην Ουκρανία το 2022, θεωρεί τον πόλεμο ως μέρος ενός αγώνα με τη Δύση, η οποία, όπως λέει, ταπείνωσε τη Ρωσία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, καταπατώντας αυτό που θεωρεί σφαίρα επιρροής της Μόσχας.

Η Ουκρανία και η Δύση λένε ότι ο Πούτιν εμπλέκεται σε μια αρπαγή γης. Έχουν ορκιστεί να νικήσουν τη Ρωσία, η οποία ελέγχει επί του παρόντος περίπου το 18% της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, και τμήματα τεσσάρων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία λέει ότι τα εδάφη, κάποτε μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας, τώρα είναι και πάλι μέρος της Ρωσίας.

Η Σοβιετική Ένωση έχασε 27 εκατομμύρια ανθρώπους στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκατομμυρίων στην Ουκρανία, αλλά τελικά απώθησε τις ναζιστικές δυνάμεις πίσω στο Βερολίνο, όπου ο Χίτλερ αυτοκτόνησε και το κόκκινο Σοβιετικό Πανό της Νίκης υψώθηκε πάνω από το Ράιχσταγκ το 1945.

«Στη Δύση, θα ήθελαν να ξεχάσουν τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Ρωσία τίμησε όλους τους συμμάχους που συμμετείχαν στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Ανέφερε τον αγώνα του κινεζικού λαού ενάντια στον ιαπωνικό μιλιταρισμό.

«Αλλά θυμόμαστε ότι η μοίρα της ανθρωπότητας κρίθηκε στις μεγάλες μάχες κοντά στη Μόσχα και στο Λένινγκραντ, στο Ρζέφ, στο Στάλινγκραντ, στο Κουρσκ και στο Χάρκοβο, κοντά στο Μινσκ, στο Σμολένσκ και στο Κίεβο, σε βαριές, αιματηρές μάχες από το Μούρμανσκ στον Καύκασο και την Κριμαία».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Εντάλματα σύλληψης από το ΔΠΔ για Νετανιάχου και Σινουάρ για εγκλήματα πολέμου
Δύσκολη η επόμενη μέρα στο Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί-Οι φόβοι και τα νέα δεδομένα για τη Μ. Ανατολή
Συλλυπητήρια ΕΕ σε Ιράν-«Η βοήθεια για διάσωση δεν είναι πολιτική στήριξη»
Βίντεο από το εσωτερικό του ελικοπτέρου με τον Ραϊσί και τον ΥΠΕΞ του Ιράν πριν από τη συντριβή
Συλλυπητήρια για θάνατο Ραϊσί από ηγέτες-Τριήμερο πένθος στο Λίβανο
Ισραήλ για τον θάνατο του Ραϊσί: Δεν ήμασταν εμείς
Οι επτά πιθανοί διάδοχοι του Ραϊσί-Το φαβορί, ο διπλωμάτης και το αουτσάιντερ από τα παλιά
Με drone βρήκαν το ελικόπτερο του Ραϊσί-Γιατί καθυστέρησε 13 ώρες ο εντοπισμός του
Συνεχίζει να υποστηρίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα η CENTCOM
Ανασύρθηκε η σορός του Ραϊσί και των άλλων επιβατών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου