Βομβαρδίζει τη Γάζα το Ισραήλ-Θέτει όρους για παραδόσεις όπλων η Ουάσινγκτον

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Ουάσινγκτον απείλησε, για πρώτη φορά, να σταματήσει τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών στο Ισραήλ σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας στη Ράφα, την ώρα που οι έμμεσες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με σκοπό να κλειστεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός παρατείνονταν.

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μετέδωσε πως εξαπολύθηκαν πολλές ομοβροντίες του πυροβολικού στη Ράφα, στην περιοχή των κλειστών συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως προχώρησε επίσης σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον «θέσεων της Χαμάς» στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου, που έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από επτά και πλέον μήνες πολέμου.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και καιρό ότι θα διατάξει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, όπου κατ' αυτόν κρύβονται οι «τελευταίες» μονάδες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς. Στην πόλη αυτή όμως έχουν συρρεύσει επίσης 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι εξαιτίας του πολέμου.

Στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN, ότι «έχουν σκοτωθεί άμαχοι στη Γάζα εξαιτίας» των αμερικανικών βομβών και έθεσε,για πρώτη φορά, όρους στη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί πως την περασμένη εβδομάδα ανεστάλησαν οι παραδόσεις «1.800 βομβών 2.000 λιβρών (907 κιλών) και 1.700 βομβών 500 λιβρών (226 κιλών)» στον ισραηλινό στρατό.

Ισραηλινοί στρατιωτικοί συνέχισαν την Τετάρτη τις «στοχευμένες επιχειρήσεις» τους στην παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης, στην ανατολική Ράφα, στη βάση πληροφοριών για «τρομοκράτες που δρουν στον τομέα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»
Οι ΗΠΑ ενδεχομένως ζητήσουν τη χρήση Bρετανικής Bάσης στην Κύπρο