Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις υπεραγορές το Πάσχα οι καταναλωτές-Σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές

Πλήρως ικανοποιημένες έμειναν οι υπεραγορές από την κινητικότητα και τις αγορές των καταναλωτών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αφού παρά το κύμα ακρίβειας που συνεχίζει να επηρεάζει τα νοικοκυριά, εντούτοις, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο μέσος Κύπριος έσπευσε να γεμίσει το καλάθι της αγοράς, για να τηρήσει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, με την οικογένειά του το Πάσχα.

Συνοψίζοντας τα στοιχεία που έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες από τις επιχειρήσεις, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου, εκτιμά πως ήταν αρκετά ικανοποιητική η κίνηση το Πάσχα, σημειώνοντας πως ήταν κάτι το οποίο ανέμεναν και οι ίδιες οι επιχειρήσεις. «Είχαν εξαγγελθεί ήδη ανταγωνιστικές τιμές και δούλεψαν αρκετά οι υπεραγορές για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος για το γιορτινό τραπέζι, κάτι το οποίο συμβαίνει κάθε γιορτινή περίοδο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν», ανέφερε στον REPORTER o κ. Χατζηαδάμου.

Σημειώνεται πως από την πλευρά τους οι υπεραγορές τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να ακολουθούν μια συγκεκριμένη τακτική για να προσφέρουν κίνητρα στους καταναλωτές, για να καταφέρουν να έχουν στο γιορταστικό τους τραπέζι τα απαραίτητα, κάτι το οποίο έχει γίνει και φέτος. Γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε ο κ. Χατζηαδάμου, «οι καταναλωτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις υπεραγορές οι καταναλωτές».

Χαρακτηριστικό δε, είναι το γεγονός πως η κίνηση στις υπεραγορές κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, ενώ αρκετά βοηθητικό για τις επιχειρήσεις τη φετινή χρονιά, ήταν πως η αργία της Πρωτομαγιάς, συνέπεσε στη Μεγάλη Εβδομάδα, κάτι που συνέτεινε για να είναι ακόμα πιο αυξημένη η κίνηση, που είχε ως αποτέλεσμα την έντονη κινητικότητα στον τομέα της αγοράς. «Έχουν γεμίσει το καλάθι της αγοράς οι καταναλωτές και το καλάθι των νοικοκυριών ήταν ικανοποιητικό, όπως επιβαλλόταν για τις μέρες που περάσαμε. Πρέπει να πούμε ότι οι μεγάλες, οι μεσαίες αλλά και οι μικρές επιχειρήσεις, εξέφρασαν την ίδια ικανοποίηση», ανέφερε ο κ. Χατζηαδάμου.

Όσο αφορά τις τιμές που φιγούραραν στα ράφια της αγοράς, αυτές σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Γραμματέα του Συνδέσμου Υπεραγορών, ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα μέσα από τη δίκαιη τιμολόγηση που προσπαθούν να έχουν οι υπεραγορές, απορροφώντας σε μεγάλο βαθμό τις οποιεσδήποτε αυξήσεις για να υπάρχει συγκράτηση των τιμών. «Σίγουρα όμως στο παρελθόν, ήρθαμε αντιμέτωποι με περιπτώσεις αυξήσεων τιμών, που δεν δικαιολογούνταν. Έτσι, εμείς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις, για να στηρίζονται οι καταναλωτές, καθώς δεν έχουμε δυστυχώς άλλη βιομηχανία από την εγχώρια κατανάλωση και κάνουμε το πάν για να προστατεύσουμε την εγχώρια αγορά», πρόσθεσε ο κ. Χατζηαδάμου.

Σημαντικό επίσης, είναι το γεγονός πως από την ακρίβεια που επικρατεί, επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό και οι ίδιες οι υπεραγορές και γι’ αυτό τον λόγο, δυσκολεύονται να συγκρατήσουν τις τιμές προς τα κάτω. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαδάμου, οι επιχειρήσεις σήμερα «σχοινοβατούν», ωστόσο, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουν τους πολίτες, καθώς γνωρίζουν ότι είναι αυτοί είναι που τους στηρίζουν. «Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες και γι’ αυτό τον λόγο κάνουμε ενέργειες και απευθυνόμαστε εκεί που πρέπει, για να υπάρξουν λύσεις αποτελεσματικές που αφορούν το κράτος και την πολιτεία για να αμβλυνθεί επιτέλους αυτό το κόστος της ενέργειας που έχουμε στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κοινή γραμμή των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και ακρίβειας, είναι η ειδική διαχείριση που πρέπει να γίνεται, ούτως ώστε να μειώνουν τα κόστη τους και να προσφέρουν καλύτερες τιμές στους καταναλωτές. «Με αυτό τον τρόπο δουλεύουν οι υπεραγορές και η τελική τιμή που θα δώσουν στον Κύπριο καταναλωτή πρέπει να είναι σε φυσιολογικές συνθήκες, ώστε να είναι σε θέση και ο καταναλωτής να ανταπεξέλθει βάση των συνθηκών ακρίβειας που υπάρχουν», κατέληξε ο κ. Χατζηαδάμου.

Ταυτόχρονα, από την πλευρά του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, έχει στα χέρια του ανησυχίες καταναλωτών που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια του Πάσχα, για σοκολατένια αυγά τα οποία δεν πληρούσαν τα κριτήρια και παιχνίδια, τα οποία δεν είχαν την απαραίτητη σήμανση «CE».

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, η σήμανση «CE», θεωρείται ως βασική προϋπόθεση για να κυκλοφορήσει ένα προϊόν στην Κύπρο, αφού είναι κάτι που υποδεικνύει ότι ένα προϊόν, κατασκευάστηκε με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Βαρυσήμαντη επίσης, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, είναι και η καταγραφή των ηλικιών που αφορά το κάθε παιχνίδι που φιγουράρει στα ράφια, καθώς υπάρχουν προϊόντα τα οποία εάν βρεθούν στα χέρια αρκετά μικρών ηλικιών, τότε ίσως να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλειά τους.

Δειτε Επισης

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Ραΐσι και ο ΥΠΕΞ στη συντριβή του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Ενδείξεις πως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Φίτσο
ΒΙΝΤΕΟ: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου που συνετρίβη-«Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»
Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα
Τα στοιχήματα των κομμάτων του Κέντρου, ο κίνδυνος της χαμένης ψήφου και η σειρά κατάταξης
Συντονίζουν ενέργειες για την Εθνική Στρατηγική για ορεινά και θέτουν προτεραιότητες στη διυπουργική
Αγώνας δρόμου για να αποφύγουν τις παγίδες θανάτου οι μοτοσικλετιστές-«Λάδια, χαλίκια, πασαλάκια παντού»
Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού