Παραλαβή εκλογικών βιβλιαρίων από τους νέους εκλογείς μέχρι 6 Ιουνίου

Τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων, που εγράφησαν στους συμπληρωματικούς εκλογικούς καταλόγους της 2ας Απριλίου 2024, έχουν ετοιμαστεί και διαβιβαστεί στους Κοινοτάρχες των Κοινοτήτων και Ενοριών, για παραλαβή από τους εκλογείς ή τους οικείους τους, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Γενικός Έφορος Εκλογών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα εκλογικά βιβλιάρια θα μπορούν να παραλαμβάνονται από τους Κοινοτάρχες μέχρι και την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024. Όσα δεν παραληφθούν θα επιστραφούν στα Γραφεία των οικείων Επάρχων, από όπου θα μπορούν να τα παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι εκλογείς ακόμα και την ημέρα των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι για να μπορέσει κάποιος να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στον αντίστοιχο εκλογικό κατάλογο και εφόσον είναι Κύπριος εκλογέας να παρουσιάσει στο εκλογικό κέντρο είτε το εκλογικό του βιβλιάριο είτε το δελτίο ταυτότητάς του.

Οι εκλογείς άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψηφίζουν για τις Εκλογές Ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσκομίζοντας είτε εκλογικό βιβλιάριο είτε το έγγραφο, βάσει του οποίου έχουν εγγράφει στο σχετικό ειδικό εκλογικό κατάλογο και για τις Εκλογές Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσκομίζοντας το έγγραφο βάσει του οποίου έχουν εγγράφει στον αντίστοιχο ειδικό εκλογικό κατάλογο.

Δειτε Επισης

Προσωρινή μεταβίβαση του ελέγχου του «εναέριου χώρου» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Ακατάπαυστη μουρμούρα Τατάρ από ΗΒ-Κατηγόρησε τον ΠτΔ για εκστρατεία απειλών, προέβαλε απαράδεκτα αιτήματα
Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Αδικημένος από τη Βρετανία νιώθει ο Τατάρ-Αναμένει βήματα για «άρση της απομόνωσης των Τ/κ»
Στο Πόρτο για την 32η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ αντιπροσωπεία της Βουλής
Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησε ο Χάρης Γεωργιάδης με αξιωματούχο της Κνεσσέτ
Ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση για βίντεο με δήθεν συνομιλία του Προέδρου με δημοσιογράφο-«Είναι κατασκευασμένο με ΑΙ»
Άφησε πίσω του το Συνέδριο και ξεκινά να κοιτάζει προς τις Βουλευτικές Εκλογές το ΑΚΕΛ
Δεν βιάζεται για την πολυμερή η τουρκική πλευρά-Εν μέσω καθυστερήσεων και αρνήσεων επιστρέφει η Ολγκίν
Την ετοιμότητα της Κύπρου να αναλάβει ρόλο στη Μ. Ανατολή τόνισε ο ΠτΔ στην ΕΕ-Ειδική προσθήκη στα συμπεράσματα για άμυνα