ΒΙΝΤΕΟ: Το έθιμο πήγε στραβά στην Κέρκυρα-Της έπεσε ο Μπότης στο κεφάλι

Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά την ρήψη των Μπότηδων στο ιστορικό Δημαρχείο της Κέρκυρας.

Στις 11:00 ακριβώς ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Χαλικιόπουλος έριξε τον μπότη χωρίς να φανταστεί ότι κάποια γυναίκα περνούσε εκείνη την ώρα από το πεζοδρόμιο.

Αποτέλεσμα ήταν να της πέσει ο μπότης κυριολεκτικά στο κεφάλι. Αμέσως έτρεξαν όλοι να την βοηθήσουν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν χτύπησε πολύ.

Το έθιμο των Μπότηδων στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα το Μεγάλο Σάββατο είναι ταυτισμένο με τους «Μπότηδες», το πέταγμα δηλαδή πήλινων δοχείων που είναι γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια των σπιτιών των Κερκυραίων.

Πάρα πολλές χιλιάδες επισκεπτών έχουν κατακλύσει το νησί και παρακολούθησαν το έθιμο.

Μάλιστα ενισχύθηκε αυτή η επίσκεψη σήμερα το πρωί με τέσσερα κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν το λιμάνι της Κέρκυρας, μεταφέροντας γύρω στους 10.000 επιβάτες και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες.

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί από ολόκληρη την Ελλάδα που είδαν το έθιμο των «Μπότηδων» στην πλατεία Σπιανάδα. Στις 11 ακριβώς οι «Μπότηδες» οι οποίοι ρίχνονται όταν οι καμπάνες του Αγίου Σπυρίδωνος σημαίνουν, αμέσως μετά τη φράση του Μητροπολίτη «Ανάστα ο Κύριος κρίνων τη γη».

Πάρα πολλοί Κερκυραίοι αλλά και επισκέπτες ρίχνουν από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους τα πήλινα αυτά κόκκινα αγγεία, που συμβολίζουν τον κρότο με τον οποίο εξέρχεται από τον Άδη ο Κύριος και την κυριαρχία της ζωής επί του θανάτου.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Ο δράστης της δολοφονία στην Αγία Παρασκευή εξαφάνισε το κινητό του -Τα στοιχεία που «καίνε» την πρώην σύζυγο
Ακόμη τρία σκάφη με 150 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο
Κ. Τασούλας: Χρέος μας η συνέχιση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού
Μήνυμα Μητσοτάκη για τουρκική εισβολή-«Η μαύρη επέτειος δυναμώνει τον αγώνα μας για επανένωση του νησιού»
Τραγωδία στην Πάτρα... Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από νταλίκα
Τον βρήκε μεθυσμένο στο σπίτι, τον έδεσε και τον σκότωσε-Εξιχνιάστηκε δολοφονία στην Ελλάδα από 2024
Νέα στοιχεία για τις ευθύνες των αστυνομικών στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-«Βγήκαμε στο μπαλκόνι»
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Η στιγμή που ο δράστης πηγαίνει στη Porsche
ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνίδα πλήρωσε 17,5 ευρώ τη χωριάτικη σαλάτα στην Πάρο, της χρέωσαν ξεχωριστά το λάδι
Η Ειρήνη Μουρτζούκου δέχτηκε επίθεση από συγκρατούμενές της στις φυλακές Κορυδαλλού