Σε ανοικτή γραμμή με ΗΕ η Κυβέρνηση για τους 13 μετανάστες στη νεκρή ζώνη-«Σοβαρή μείωση στις ροές λόγω των ενεργειών μας»

Γίνεται ο ίδιος χειρισμός που έγινε και στο παρελθόν, είπε την Παρασκευή ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σχετικά με την ύπαρξη 13 παράτυπων μεταναστών στη νεκρή ζώνη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Σταθμού Πισσουρίου για την ύπαρξη 13 παράτυπων μεταναστών στη νεκρή ζώνη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, είπε ότι «όντως» υπάρχει αριθμός 13 παράτυπων μεταναστών, στη νεκρή ζώνη, «είμαστε σε επαφή με την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών για κάλυψη των όποιων ανθρωπιστικών αναγκών που προκύπτουν».

«Είναι ένα θέμα που είχαμε και στο παρελθόν και το διαχειριστήκαμε, και στο πλαίσιο του χειρισμού που έγινε την προηγουμένη φορά, θα γίνει και στην συγκεκριμένη περίπτωση», πρόσθεσε.

Είπε ότι οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σε συνεχή επαφή με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ εδώ και μέρες, «δεν προέκυψαν όλοι οι μετανάστες μαζί, είναι σταδιακά, και υπάρχει αυτός ο αριθμός σήμερα».

Ερωτηθείς για τον λόγο που παραμένουν εκεί, και αν είναι αυτή η τακτική που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, ή είναι επειδή δεν ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού «είτε αφορά τις θαλασσές μας, είτε αφορά τις κατεχόμενες περιοχές, και από την Τουρκία, χρήζει μιας πολυεπίπεδης, αν θέλετε, προσέγγισης, και ως Κυπριακή Δημοκρατία θα πράξουμε ό,τι είναι αναγκαίο έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα».

Είπε ότι δεν επιθυμούσε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση και επανέλαβε ότι έγινε και στο παρελθόν χειρισμός και μέσα στο ίδιο πλαίσιο, γίνεται και αυτή την στιγμή.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχει στήριξη από την ΕΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, απάντησε «σίγουρα. Υπάρχει στήριξη έχουμε βοήθεια από την ΕΕ», σημειώνοντας ότι υπάρχει «σοβαρή μείωση» αφίξεων παράτυπων μεταναστών λόγω των ενεργειών της Κυβέρνησης και ότι έχουν αυξηθεί πολύ οι επιστροφές. «Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, συγκεκριμένο πλάνο το οποίο φέρνει αποτελέσματα», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και εξέφρασε «απόλυτη βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση». Από κει και πέρα, πρόσθεσε, όποια βοήθεια δίνεται από την ΕΕ και μπορεί να ενισχυθεί αυτό, «είναι ευπρόσδεκτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετανάστες ζουν σε σκηνές στην πράσινη γραμμή-Επιχείρησαν να περάσουν στην Δημοκρατία και ανακόπηκαν

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις