Ιούλιο ξεκινούν εργασίες συντήρησης αγωγού Εργoστασίου Λυμάτων Μιας Μηλιάς

Σε δύο φάσεις θα εκτελεστούν oι εργασίες του Έργου αντικατάστασης 4,2 χιλιομέτρων του κεντρικού αγωγού Ε του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων Μιας Μηλιάς, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν εντός Ιουλίου 2024, αναφέρει σε ανακοίνωση το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας (ΣΑΛ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του ΣΑΛ, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συναντήθηκε χθες, 30 Μαΐου 2024, με τον Μεχμέτ Χαρμαντζί, «δήμαρχο» της κατεχόμενης Λευκωσίας, για διευθέτηση κάποιων τελευταίων λεπτομερειών «και, μέσω της εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί, επιτρέπουν τη λήψη εκείνων των αποφάσεων, οι οποίες διασφαλίζουν ότι η Λειτουργία και Συντήρηση του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων Μιας Μηλιάς παραμένει στην κοινή διαχείριση των δύο κοινοτήτων».

Η συνεχιζόμενη συνεργασία των δύο κοινοτήτων, προστίθεται, «δημιουργεί ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για προώθηση του στόχου υλοποίησης του Έργου Χρήσης του Επεξεργασμένου Νερού από το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Μιας Μηλιάς προς όφελος και των δύο κοινοτήτων».

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την πρόοδο του Έργου αντικατάστασης 4,2 χιλιομέτρων του κεντρικού αγωγού Ε, μέσω χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα προς αντικατάσταση τμήματα του αγωγού βρίσκονται εντός της νεκρής ζώνης της περιοχής Αγίου Δομετίου, της κατεχόμενης Λευκωσίας και από το οδόφραγμα της οδού Μάρκου Μπότσαρη στην Βιοτεχνική Περιοχή Λευκωσίας, μέχρι το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων στην κατεχόμενη Μια Μηλιά, αναφέρεται. Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε δύο φάσεις και αναμένεται να αρχίσουν εντός Ιουλίου 2024, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν