Φωνάζει η Συντεχνία Ισότητα για τις υπερωρίες των Αστυνομικών ενόψει εκλογών-«Είναι η αρχή του τέλους»

Την ώρα που η Αστυνομία καταστρώνει το πλάνο αστυνόμευσης των επερχόμενων εκλογών της 9ης Ιουνίου, με πέραν των τριών χιλιάδων μελών της Δύναμης να βρίσκονται στο καθήκον, η συντεχνία Ισότητα, εγείρει ζητήματα που άπτονται της υπερωριακής αμοιβής των αστυνομικών, για την αμοιβή των υπερωριών, καλώντας όλους τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο Πρόεδρος του κλάδου Αστυνομικών Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, σχολιάζοντας το ζήτημα της πληρωμής των Αστυνομικών την ημέρα των εκλογών έκανε λόγο για εκμετάλλευση των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας και επεσήμανε, πως «η τακτική σου τα παίρνω όλα και σε αναγκάζω να συμβιβαστείς με τα λιγότερα, δεν είναι αυτό που εφησυχάζει και ικανοποιεί την συντεχνία των Αστυνομικών, Ισότητα». Εξηγώντας, πως και πάλι οι Αστυνομικοί θα πληρωθούν περίπου το 30% πιο κάτω, από ότι θα έπρεπε να πληρωθούν με 20 ώρες υπερωριακή απασχόληση.

Ακολούθως, ο Νίκος Λοϊζίδης, αναφέρθηκε στο νόμο, σημειώνοντας, ότι «ο κάθε αστυνομικός θα έπρεπε να πληρωθεί αναλόγως της κλίμακας του».

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της συντεχνίας Ισότητα, έκανε λόγο για τετελεσμένες αποφάσεις, σημειώνοντας, ότι «τα επικίνδυνα μονοπάτια των τετελεσμένων αποφάσεων, με τη δημιουργία προηγούμενου, αυτή τη στιγμή τρόπου πληρωμής, δεν είναι λόγος για να πανηγυρίζουν κάποιοι. Εμείς αυτό, θεωρούμε πως είναι η αρχή του τέλους για τα εργασιακά δικαιώματα των Αστυνομικών και ο νοών νοείτω» και πρόσθεσε, πως «το τέλος των εργασιακών δικαιωμάτων των Αστυνομικών, άρχισε να διαφαίνεται και για τα υπόλοιπα καθήκοντα υπερωριακής απασχόλησης».

Πάντως, όπως ανέφερε και σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Συντεχνία Ισότητα για το ζήτημα με τις υπερωρίες των Αστυνομικών, ενημερώθηκαν μέσω επιστολής από τον Ιανουάριο, ο Αρχηγός Αστυνομίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Οικονομικών και όπως σημειώνεται στην εν λόγο ανακοίνωση δεν έλαβαν απάντηση.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση επεσήμανε, πως «παραβιάζεται και νομικά η μέθοδος υπολογισμού της χρηματικής αποζημίωσης που αναγράφει επί λέξει ο κανονισμός 47: ‘’… Στις περιπτώσεις συνδυασμένων κλιμάκων λαμβάνεται υπ’ όψιν η μισθοδοτική κλίμακα που διανύει ο υπάλληλος κατά τον χρόνο που εργάζεται υπερωρίες’’. ‘’… αποζημιώνοντας ανεξαρτήτως την κλίμακα της θέσης τους, με βάση τη μισθοδοτική κλίμακα ή σε περίπτωση συνδυασμένων κλιμάκων (βλ. Αστυνομικοί), της υψηλότερης κλίμακας των συνδυασμένων κλιμάκων της κατώτατης θέσης (δηλ. Αστυνομικοί Α8)’’».

Δειτε Επισης

Τρία άτομα επιτέθηκαν σε 32χρονο έξω από νυχτερινό κέντρο
Κατηγορήθηκε γραπτώς 25χρονος που οδηγούσε με 197 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο
Παρέδωσαν στις φλόγες όχημα που ανήκει σε καφετέρια στην Πάφο
Σε σοβαρή κατάσταση 22χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Πάφο
Εντοπίστηκαν 21 κιλά αδασμολόγητων καπνών ναργιλέ μετά από έρευνα σε οικία 59χρονου
Εντοπίστηκε πιστόλι, φυσίγγια και γεμιστήρες σε οικία-Συνελήφθη 28χρονος
Απουσιάζει από την οικία που διαμένει 51χρονη στην Πάφο
Πυκνή τροχαία κίνηση στους αυτοκινητόδρομους-Συστάσεις από την Αστυνομία
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι στη Λεμεσό-Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό του οδηγού
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε συκαβαλότοπο στη Λεμεσό