Τελευταία η Κύπρος στη συμμετοχή σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και διαβουλεύσεις ΕΕ

Μόλις το 2,2% των Κυπρίων ηλικίας 16 έως 74 ετών χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το 2023 για να συμμετάσχουν σε διαδικτυακές διαβουλεύσεις ή ψηφοφορίες για πολιτικά θέματα και θέματα που απασχολούν την κοινωνία των πολιτών, όπως ο πολεοδομικός σχεδιασμός ή η υπογραφή ψηφισμάτων, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο της ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, το ποσοστό αυτό είναι αρκετά χαμηλό και στον μέσο όρο της ΕΕ (8,5%) και πολύ χαμηλότερο από το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής σε διαδικτυακές διαβουλεύσεις ή ψηφοφορίες που είχε η Εσθονία (26,6%).

Σε σύγκριση με το 2011, προστίθεται, καταγράφεται αύξηση του ποσοστού η οποία ωστόσο δεν ήταν μεγαλύτερη της 1,1 ποσοστιαίας μονάδας (από 7,4% το 2011). Μικρή αύξηση καταγράφηκε και στην Κύπρο, σε σχέση με το 1,9% που είχε καταγραφεί το 2011.

Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τη συμμετοχή τους σε ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις ή ψηφοφορίες το 2023 ήταν η Εσθονία (26,6%), η Μάλτα (20,6%) και η Φινλανδία (16,4%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Κύπρο (2,2%), τη Σλοβενία (3,5%) και την Ελλάδα (3,6%).

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ένας τραυματίας από επίθεση αρκούδας στην Ελλάδα-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένων
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός διπλοκάμπινου σκόρπισε τρόμο στον αυτοκινητόδρομο-Κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση
Καρέ καρέ ο άγριος ξυλοδαρμός υπαλλήλου καθαριότητας στην Ελλάδα-Τον ξυλοκόπησαν γιατί ήθελαν να τον προσπεράσουν