Στα χέρια της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία ξανά η ηγεσία της ΠΟΕΔ-Τα αποτελέσματα των εκλογών

Στα χέρια της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία παραμένει η ηγεσία της ΠΟΕΔ, η οποία κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα των εκλογών ανάμεσα στους δάσκαλους. Κάτι που σημαίνει ότι η ΠΑΔΕΔ θα αποφασίσει τον πρόεδρο της οργάνωσης, με το όνομα της νυν προέδρου, Μύριας Βασιλείου να παραμένει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης των δασκάλων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία ήταν η πρώτη παράταξη σε θέμα ψήφων, αφού συγκέντρωσε 34,74%, σημειώνοντας αύξηση ύψους 2,92% σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και δεύτερη τερμάτισε ξανά η ΑΚΙΔΑ με 27,26%, σημειώνοντας πτώση 4,33% σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Σημειώνεται πως και στις προηγούμενες εκλογές οι δύο παρατάξεις είχαν τερματίσει πρώτες.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Προοδευτική, με 22,95%, σημειώνοντας άνοδο 2,35% σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και τέταρτη παράταξη είναι η ΔΗΑΝΑ με 15,07% σημειώνοντας πτώση ύψους 0,94%.

Τα ποσοστά των εκλογών μεταφράζονται σε 2,159 ψήφους για την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, 1,695 ψήφους για την ΑΚΙΔΑ, 1,427 ψήφους για την Προοδευτική και 937 ψήφους για την ΔΗΑΝΑ.

Αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΔΕΔ αναμένεται να εκλέξει πρόεδρο και ανάμεσα στα φαβορί είναι και το όνομα της νυν προέδρου, Μύριας Βασιλείου, η ΑΚΙΔΑ θα εκλέξει γενικό γραμματέα της οργάνωσης και δεν αποκλείεται να είναι ο νυν γγ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, ο οποίος μετρά αρκετά χρόνια συνδικαλισμού και η Προοδευτική θα εκλέξει αντιπρόεδρο, με το όνομα του Απόστολου Σκουρουπάτη να παραμένει ως επιλογή.

Δειτε Επισης

Οργή και ανησυχία για τον Δήμο Μόρφου για το ξεπούλημα Ελληνοκυπριακών ακινήτων
Οι υπηρεσίες νοσηλευτών για κατ' οίκον φροντίδα δεν περιλαμβάνουν υπηρεσίες φροντιστών
Υπ. Μεταφορών: Oλοκληρώθηκε η εργοδότηση προσωπικού λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας
Παραδίδεται στα μέσα Αυγούστου ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος-Η ανακοίνωση του Υπ. Μεταφορών
Ανεστάλη η απεργία των γιατρών του δημοσίου-Αναλαμβάνει ενεργό ρόλο η Κυβέρνηση
Αναμνηστικό δώρο στον πρώτο πολίτη που εξυπηρετήθηκε σήμερα από ΕΟΑ Αμμοχώστου
Με παρέμβαση Χριστοδουλίδη, οδεύει προς αναστολή η 48ωρη απεργία των γιατρών
Συμπληρωματική διαδικασία υποβολής αιτήσεων για βοήθεια σε φοιτητές από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Στο ξενοδοχείο τους ακόμη οι Κύπριοι μαθητές και οι συνοδοί που αποκλείστηκαν στην Ελβετία
Την Τετάρτη η επιλογή στρατεύσιμων 2024 ΕΣΣΟ σε σώματα και μονάδες της ΕΦ