Συνολικά 103.269 τουρκοκύπριοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για τις Ευρωεκλογές

Συνολικά 103.269 Τουρκοκύπριοι , οι οποίοι είναι άνω των 18 ετών, απέκτησαν τη νέου τύπου ταυτότητα της Δημοκρατίας και έχουν δηλωμένη διεύθυνση στο σύστημα αρχείου πληθυσμού, στις περιοχές όπου η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο και έχουν περιληφθεί στον ειδικό εκλογικό κατάλογο των Ευρωεκλογών, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Γραφείου του Γενικού Εφόρου Εκλογών.

"Προσδοκούμε και στη δική σου συμμετοχή σε αυτή την εκλογική διαδικασία επιλογής των εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι και στο δικό σου χέρι η εκπροσώπηση της Κύπρου στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προκύψει από την κοινή εκλογή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων", αναφέρεται.

Σημειώνεται περαιτέρω πως "σε αυτή την εκλογική διαδικασία έχουμε όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας ισότιμα, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι".

Όπως αναφέρεται, οι χώροι που θα λειτουργήσουν ειδικά εκλογικά κέντρα για εξυπηρέτηση των Τουρκοκυπρίων εκλογέων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στις περιοχές όπου η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο, είναι οι ακόλουθοι:

Γυμνάσιο Κάτω Πύργου (Νικολάου Παπαγεωργίου 6, Κάτω Πύργος), Γραφεία Κοινοτικού Συμβουλίου Φλάσου, (Μάρκου Δράκου 2, Φλάσου), Κοινοτικό Συμβούλιο Αστρομερίτη (Λεωφόρος Μακαρίου Γ΄ 2Α, Αστρομερίτης), Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Δομετίου (Λαέρτη 22, Άγιος Δομέτιος), Κεντρικά Γραφεία Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως (Κινύρα 5-6, Λευκωσία), Παλαιά Αγορά Λευκωσίας (Πλατεία Δημαρχίας, Λευκωσία), Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοτύμπου (Ζαχαρία Σπύρου 100, Ξυλοτύμπου), Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου (Λεωφόρος Αχερίτου 344, Αχερίτου) και Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Δερύνειας (Παιδοκομικού Σταθμού 2, Δερύνεια).

Κάποιος μπορεί να ελέγξει κατά πόσον πληροί τις προϋποθέσεις και το όνομά του έχει περιληφθεί στον ειδικό εκλογικό κατάλογο, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας στη διεύθυνση https://etv.elections.moi.gov.cy.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Λετυμπιώτης: Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή
Πρώτο crash test μετά τη Γενεύη-Θα είναι συνεργάσιμος ο Τατάρ ή θα επιμείνει στη «συνεργασία» του;
Ξεκάθαρο μήνυμα ΠτΔ-«Η βιωσιμότητα της λύσης περνά μέσα από τον σεβασμό της ιστορικής ταυτότητας»
Συνομιλία Χριστοδουλίδη-Νετανιάχου για περιφερειακές εξελίξεις, διμερή συνεργασία
Υπ. Γεωργίας: Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει άοκνα τον αγώνα για λευτεριά της Κύπρου
Α. Δημητρίου: Διαπραγματευτικό μας όπλο το δίκαιο και η νομιμότητα
Στο τραπέζι η άρση των κυρώσεων κατά Συρίας από Κύπρο, Γαλλία και Ελλάδα-Τι αποφασίστηκε στο Παρίσι
Με στόχο να υπάρξουν αποτελέσματα για ΜΟΕ μεταβαίνει στη συνάντηση με Τατάρ ο Πρόεδρος
Κ. Ιωάννου: Δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από μια Κύπρο ελεύθερη, ανεξάρτητη και επανενωμένη
Μ. Δαμιανός: Ενισχύεται η επιλογή ΠτΔ τα ευρωτουρκικά να αποτελούν παράμετρο για Κυπριακό