Κάλεσμα από υποστηρικτές του Τραμπ για επιθέσεις εναντίον ενόρκων, εκτέλεση δικαστή ή και εμφύλιο πόλεμο

Υποστηρικτές του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξοργισμένοι από την καταδίκη του από σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη για το σύνολο των 34 κατηγοριών που τον βάρυναν, γέμισαν ιστότοπους που πρόσκεινται στον Ρεπουμπλικάνο με εκκλήσεις για ταραχές, εξέγερση και βίαια αντίποινα.

Αφού ο Τραμπ έγινε ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που έχει καταδικαστεί για έγκλημα, οι υποστηρικτές του απάντησαν με δεκάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο παρακολούθησε τα σχόλια σε τρεις ιστότοπους που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο: το Truth Social, το Patriots.win και το Gateway Pundit.

Κάποιοι ζήτησαν να γίνουν επιθέσεις εναντίον των ενόρκων, την εκτέλεση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν ή κάλεσαν σε εμφύλιο πόλεμο και ένοπλη εξέγερση.

«Κάποιος στη Νέα Υόρκη που δεν έχει τίποτα να χάσει πρέπει να κανονίσει τον Μέρτσαν», έγραψε ένας σχολιαστής στο Patriots.win. «Ας ελπίσουμε να έρθει αντιμέτωπος με 'λάθρο' με ματσέτες», έλεγε μια άλλη ανάρτηση αναφερόμενη σε παράτυπους μετανάστες.

Στο Gateway Pundit ένας χρήστης πρότεινε να αρχίσουν να πυροβολούν φιλελεύθερους ψηφοφόρους. «Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να ξεκάνουμε μερικούς αριστερούς», έγραφε η ανάρτηση. «Αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί με τις εκλογές».

Οι απειλές για τη χρήση βίας και η ρητορική μίσους αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την ήττα του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, στις οποίες καταγγέλλει, χωρίς στοιχεία, ότι υπήρξε νοθεία.

Τώρα που έχει ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία για την επανεκλογή του, ο Ρεπουμπλικάνος χαρακτηρίζει δικαστές και εισαγγελείς, που ασχολούνται με τις υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του, διεφθαρμένα εργαλεία της κυβέρνησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Οι υποστηρικτές του αντιδρούν με μια εκστρατεία απειλών και εκφοβισμών εις βάρος δικαστών και αξιωματούχων των δικαστηρίων.

«Ήταν ντροπή, ήταν μια στημένη δίκη από έναν μεροληπτικό δικαστή που είναι διεφθαρμένος», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας από τους ενόρκους.

Δωδεκαμελές σώμα ενόρκων έκρινε χθες, Τρίτη, τον Ρεπουμπλικάνο ένοχο για παραποίηση εγγράφων προκειμένου να καλύψει την καταβολή χρημάτων σε πορνοστάρ ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή της, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Πηγή: AΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ μιλά για παράθυρο ευκαιρίας στη Γάζα
Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από χτύπημα με ρωσικό drone στην Οδησσό
Σε νέο ρεκόρ οι μετοχές στην Wall Street λόγω συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας στο εμπόριο
Ο Τραμπ διαψεύδει συνομιλίες με Ιράν για… ακίνδυνο πυρηνικό πρόγραμμα-«Ποιος λεχρίτης λέει ότι θα τους δώσω 30 δις»
Ξεκίνησαν στο Ιράν οι κηδείες για τους νεκρούς από τον πόλεμο με το Ισραήλ (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα καθόταν σε καρέκλα στη μέση του αυτοκινητόδρομου και με όπλο απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή της
Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο Τραμπ κάνει λόγο για πιθανή εκεχειρία στη Γάζα μέσα στην επόμενη εβδομάδα
Βρέθηκαν σώα δύο παιδιά που αγνοούνταν στη Γερμανία από το 2023-Εκτιμάται ότι τα είχε απαγάγει η μητέρα τους
Φιντάν για ισχυρισμούς ότι τελικός στόχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία-«Προετοιμασμένοι και για το χειρότερο σενάριο»