Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, πήρε εξιτήριο χθες από το νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας της 15ης Μαΐου, και μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ΤΑ3.

Νωρίτερα χθες το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι ο Πρωθυπουργός Φίτσο υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις οι οποίες επιβεβαίωσαν τη θετική πορεία της υγείας του, συμπληρώνοντας ότι είχε ξεκινήσει μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Ο 59χρονος Φίτσο δέχτηκε επίθεση από ένοπλο στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας. Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ
Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε επαφές με τους Ουκρανούς για την κατάπαυση πυρός
ΒΙΝΤΕΟ: Καρχαρίας επιτέθηκε σε δύτη σε παραλία του Ισραήλ
Αποκαλύψεις από το Βατικανό για τις τελευταίες ώρες του Πάπα-Το «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του
New York Post: Το σχέδιο του Τραμπ περιλαμβάνει ευρωπαϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Οι ΗΠΑ απειλούν με δασμούς ως και 3.521% σε φωτοβολταϊκά που παράγονται στη νοτιοανατολική Ασία
Το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να τελεσθεί η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου