Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που εγκατέλειψε το πόστο του

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε δεσμοφύλακας των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος φαίνεται να εγκατέλειψε τη σκοπιά του, για ορισμένο χρόνο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτεθειμένος ο εξοπλισμός του και να μην υπάρχει η απαραίτητη φρούρηση.

Τη διαθεσιμότητα του δεσμοφύλακα επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του το Τμήμα Φυλακών, το οποίο αναφέρει ωστόσο πως, το μέλος του Σωφρονιστικού Ιδρύματος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, για σκοπούς διερεύνησης σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο φαίνεται να υπέπεσε.

Περαιτέρω σε ανακοίνωση του αναφέρει πως, «στόχος της Διεύθυνσης του Τμήματος Φυλακών είναι η διατήρηση της τάξης, της πειθαρχίας και η προώθηση της Δικαιοσύνης εντός του Σωφρονιστικού μας Συστήματος, διασφαλίζοντας ότι κάθε μέλος του προσωπικού λειτουργεί με βάση τις Αρχές της ηθικής, αλλά και της νομιμότητας».

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Τετάρτη μετά από ελέγχους εντοπίστηκε αριθμός κινητών τηλεφώνων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε γνωστοποιήθηκε πως εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε μπάλες ποδοσφαίρου που ρίχθηκαν από τη Νεκρή Ζώνη στις Κεντρικές Φυλακές.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του το Τμήμα Φυλακών αναφέρει πως, «αποτελεί προτεραιότητα η υποστήριξη και εξέλιξη του προσωπικού των Φυλακών, σημειώνοντας πως «η συμμόρφωση με τους Κανονισμούς και η διατήρηση υψηλών προτύπων επαγγελματισμού είναι και παραμένουν πρωταρχικοί στόχοι της Διεύθυνσης» του Τμήματος.

Προς τον σκοπό αυτό εφαρμόζονται μέτρα, τα οποία στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των Φυλακών, αλλά ειδικότερα στην αναμόρφωση των κρατουμένων συμπληρώνεται.

Από τα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών, συνεχίζει η ανακοίνωση, φαίνεται ότι οι προσπάθειες «αρχίζουν ήδη να αποδίδουν καρπούς», καθώς παρατηρούνται «σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινή λειτουργία των Φυλακών», όπως και στην συμπεριφορά και στην εξέλιξη των κρατουμένων και του προσωπικού.

Τέλος η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών δηλώνει ότι είναι υπόλογη στην κοινωνία και θα συνεχίσει να εργάζεται «ακούραστα» για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει και θα εντείνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές, με σκοπό την παροχή ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος τόσο για τους κρατουμένους, όσο και για το προσωπικό, λαμβάνοντας κάθε μέτρο το οποίο κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

Δειτε Επισης

Προσπάθησαν να ξεχελάσουν 62χρονο που προσπαθούσε να πωλήσει την φωτογραφική του μηχανή
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)
Μείωση 86% των παράτυπων αφίξεων στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια-Στα χαμηλά και οι αιτήσεις ασύλου