Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που εγκατέλειψε το πόστο του

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε δεσμοφύλακας των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος φαίνεται να εγκατέλειψε τη σκοπιά του, για ορισμένο χρόνο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτεθειμένος ο εξοπλισμός του και να μην υπάρχει η απαραίτητη φρούρηση.

Τη διαθεσιμότητα του δεσμοφύλακα επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του το Τμήμα Φυλακών, το οποίο αναφέρει ωστόσο πως, το μέλος του Σωφρονιστικού Ιδρύματος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, για σκοπούς διερεύνησης σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο φαίνεται να υπέπεσε.

Περαιτέρω σε ανακοίνωση του αναφέρει πως, «στόχος της Διεύθυνσης του Τμήματος Φυλακών είναι η διατήρηση της τάξης, της πειθαρχίας και η προώθηση της Δικαιοσύνης εντός του Σωφρονιστικού μας Συστήματος, διασφαλίζοντας ότι κάθε μέλος του προσωπικού λειτουργεί με βάση τις Αρχές της ηθικής, αλλά και της νομιμότητας».

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Τετάρτη μετά από ελέγχους εντοπίστηκε αριθμός κινητών τηλεφώνων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε γνωστοποιήθηκε πως εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε μπάλες ποδοσφαίρου που ρίχθηκαν από τη Νεκρή Ζώνη στις Κεντρικές Φυλακές.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του το Τμήμα Φυλακών αναφέρει πως, «αποτελεί προτεραιότητα η υποστήριξη και εξέλιξη του προσωπικού των Φυλακών, σημειώνοντας πως «η συμμόρφωση με τους Κανονισμούς και η διατήρηση υψηλών προτύπων επαγγελματισμού είναι και παραμένουν πρωταρχικοί στόχοι της Διεύθυνσης» του Τμήματος.

Προς τον σκοπό αυτό εφαρμόζονται μέτρα, τα οποία στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των Φυλακών, αλλά ειδικότερα στην αναμόρφωση των κρατουμένων συμπληρώνεται.

Από τα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών, συνεχίζει η ανακοίνωση, φαίνεται ότι οι προσπάθειες «αρχίζουν ήδη να αποδίδουν καρπούς», καθώς παρατηρούνται «σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινή λειτουργία των Φυλακών», όπως και στην συμπεριφορά και στην εξέλιξη των κρατουμένων και του προσωπικού.

Τέλος η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών δηλώνει ότι είναι υπόλογη στην κοινωνία και θα συνεχίσει να εργάζεται «ακούραστα» για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει και θα εντείνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές, με σκοπό την παροχή ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος τόσο για τους κρατουμένους, όσο και για το προσωπικό, λαμβάνοντας κάθε μέτρο το οποίο κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

Δειτε Επισης

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου εκτελεστή στον Πειραιά
Κινδυνεύει το δάσος του Μαχαιρά από την πυρκαγιά στο Φαρμακά-Κάηκε ένα σπίτι (vid&pics)
Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του τρίμηνου βρέφους
Πύρινη κόλαση στο Φαρμακά, μάχη με τις φλόγες-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πυρσός
Φωνάζει για υποστελέχωση στην Αστυνομία η Ισότητα-Ζητά επιπλέον κονδύλια από Χαρτσιώτη
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ πυρκαγιών στη Λευκωσία, ξέσπασε φωτιά και στον Φαρμακά-Στη μάχη πέντε εναέρια μέσα
Νέα πυρκαγιά στη Λευκωσία-Επιχειρούν δύο εναέρια μέσα
Εξακολουθεί να ελλείπει από την οικία του ο 14χρονος στην επαρχία Λευκωσίας (pics)
Πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας-Στη μάχη πέντε πτητικά μέσα