Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με φόντο τις Ευρωεκλογές

Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, με φόντο τις Ευρωεκλογές, λίγες ημέρες πριν από τις Εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά απαντώντας στο ΑΚΕΛ ανέφερε πως, «ασχέτως των παραπλανητικών ισχυρισμών του ΑΚΕΛ, η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να πετύχει τίποτα για την Κύπρο στην Ευρώπη καθότι ανήκει στη μικρότερη πολιτική ομάδα. Μια περιθωριακή ομάδα κομμουνιστικών κομμάτων που οι απόψεις τους συνήθως αντιστρατεύονται την ίδια την Ευρώπη, τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τη φιλελεύθερη δημοκρατία».

Όπως είπε ο κ. Κουλλά, «ασχέτως πάλι με τα παραπλανητικά στοιχεία του ΑΚΕΛ η Ευρώπη έχει τις λιγότερες εισοδηματικές ανισότητες από οποιαδήποτε άλλη χώρα και το περισσότερο κοινωνικό κράτος. Επίσης, δεν υπάρχει άλλο κράτος με περισσότερα εργατικά δικαιώματα και κατοχύρωση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως, «το ζητούμενο είναι να πάμε ακόμη πιο μπροστά. Να πετύχουμε περισσότερα. Όχι να πάμε πίσω στις πολιτικές που χρεοκόπησαν την Κύπρο και φτωχοποίησαν πολλές χώρες του κόσμου».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά είχε αναφέρει σε γραπτή δήλωση του πως, «κάποιοι δεν έχουν χαμπάρι για το τι περνά η μεγάλη πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας όπως κι άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Δεν έχουν χαμπάρι γιατί στην Κύπρο και στην Ευρώπη οι λαοί διεκδικούν θεμελιακές προοδευτικές αλλαγές, διαφορετικές κοινωνικοοικονομικες πολιτικές, προς όφελος των πολλών».   

Όπως είπε, «σήμερα, η  Ευρωπαϊκή Ένωση μετρά 95 εκατομμύρια φτωχούς και την ίδια ώρα οι δισεκατομμυριούχοι στην Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια αύξησαν το πλούτο τους κατά μισό τρισεκατομμύριο ευρώ. Ιθύνων νους αυτών των πολιτικών δεν είναι άλλος από την ευρωπαϊκή Δεξιά, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου συμμετέχουν χέρι-χέρι ο κ. Χριστοδουλίδης και ο Συναγερμός».

Παράλληλα πρόσθετε ότι, «η Κύπρος και ο λαός της, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης θέλουν ευρωβουλευτές που να διεκδικούν και όχι να χειροκροτούν. Για παράδειγμα, με προτάσεις που υπέβαλαν οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ και της ευρωπαϊκής Αριστεράς στον κοινοτικό προϋπολογισμό χρηματοδοτήθηκαν νέα προγράμματα καταπολέμησης του παιδιατρικού καρκίνου αλλά και πρόγραμμα κοινωνικοοικονομικής χαρτογράφησης για την άνιση πρόσβαση των παιδιών στην ΕΕ στις ποιοτικές θεραπείες καρκίνου. Την ίδια ώρα, η ευρωπαϊκή Δεξιά πρωτοστατεί για να διοχετεύονται ολοένα και περισσότερα δισεκατομμύρια ευρωπαϊκού χρήματος στις πολεμικές βιομηχανίες».

«Διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικές προτεραιότητες, διαφορετικά οράματα. Στις 9 του Ιούνη, ο λαός της Κύπρου έχει τον λόγο. Ισχυρό ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία σημαίνει ισχυρή δύναμη διεκδίκησης για την Κύπρο και τον λαό της», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Δειτε Επισης

Για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Κόμπος-Γέντζια
Επαφές Ειρ. Χαραλαμπίδου στη Μάλτα για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς
Απαντά στις επικρίσεις για τα κλιματιστικά η Αννίτα-«Πρόβλημα της προηγούμενης Κυβέρνησης»
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου
Απαντά στα περί ολιγωρίας αρμοδίων στις πυρκαγιές ο ΠτΔ-Αποφάσεις την Τετάρτη για αποζημιώσεις
Στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάφου ο ΠτΔ-Έδωσε οδηγίες για άμεση καταβολή αποζημιώσεων
Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από S&P-Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη
Μόνο θετικά καταγράφει το ΕΛΑΜ στις διπλές εκλογές-Θεωρεί ευνοϊκό το κλίμα
Παρέλαβε ναρκοπέδιο, παραδίδει στρωμένο χαλί ο Ιωάννου-Πώς ανέτρεψε τα δεδομένα στο μεταναστευτικό
ΠτΔ: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών