Έκκληση για επενδύσεις στα κατεχόμενα από Τατάρ κατά τις επαφές του στην Αυστραλία

Οι καρδιές των Τουρκοκυπρίων χτυπάνε μαζί, είτε αυτοί ζουν στο ψευδοκράτος, είτε στην Τουρκία, είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε στην Αυστραλία, είπε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Μελβούρνη, σύμφωνα με την «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Το ψευδοκράτος «είναι η κοινή μας πατρίδα και είναι σημαντικό οι Τουρκοκύπριοι στην Αυστραλία να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με τη χώρα μας και να προσπαθήσουν να επενδύσουν εκεί», είπε ο Ερσίν Τατάρ, αναφέροντας ότι είναι πολύ σημαντικό για τους νέους και τις μελλοντικές γενιές να μάθουν την τουρκική γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Στην ομιλία του ισχυρίστηκε, ακόμα ότι «η μετανάστευση των Τουρκοκυπρίων σε άλλες χώρες συνέβη λόγω των πιέσεων που βίωσαν κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας και μετά το 1963, όταν οι Ελληνοκύπριοι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε όλο το νησί κατά των Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο των φιλοδοξιών τους να προσαρτήσουν την Κύπρο στην Ελλάδα».

«Επισκεφθείτε την τδβκ και προσπαθήστε να επενδύσετε εκεί», είπε ο κ. Τατάρ, αναφερόμενος και στη σημασία των επισκέψεων Τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη Κύπρο και της διατήρησης των δεσμών τους με την πατρίδα τους όπου και αν ζουν.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος