Για Μ. Ανατολή και ισότητα φύλων συζήτησαν Πρόεδρος και ΓΓ Ένωσης για Μεσόγειο

Θέματα που αφορούν την Ένωση για την Μεσόγειο, καθώς και θέματα που αφορούν την κατάσταση στην περιοχή, συζήτησαν ο ΓΓ της Ένωσης Nasser Kamel με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος μετά το πέρας της συνάντησης που έγινε στο Προεδρικό, στην παρουσία και της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων Τζόζης Χριστοδούλου.

Ο κ. Κόμπος επεσήμανε ότι η Κύπρος είναι ενεργό μέλος της Ένωσης για την Μεσόγειο και σημείωσε ότι σήμερα ξεκινά στην Λευκωσία ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που συνδιοργανώνεται με την Ένωση και το γραφείο της Επιτρόπου, στο οποίο συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός συνέδρων και καλύπτεται από σημαντικά ΜΜΕ της περιοχής.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που έχουμε εδώ τον ΓΓ (της Ένωσης για την Μεσόγειο). Είναι μια συνεργασία στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επενδύσει πολλά και θα συνεχίσει να επενδύει το επόμενο διάστημα» ανέφερε.

Στα θέματα ισότητας των φύλων, είπε από την πλευρά του ο ΓΓ της Ένωσης για την Μεσόγειο Nasser Kamel, η Κύπρος δείχνει τον δρόμο σε όλες τις χώρες της περιοχή, σε όλους τους τομείς, οικονομικό, πολιτικό κι άλλους, ώστε να μπορούν να «παρουσιάσουν τι μπορεί να κάνει η Ένωση για την Μεσόγειο για να διασφαλίσει ότι αυτό το σημαντικό κομμάτι για τις κοινωνίες μας (η ισότητα των φύλων) είναι απόλυτα ενισχυμένο για να δημιουργήσουμε βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή».

Ο κ. Kamel πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη δεν θα μπορούσαν να μην αγγίξουν και τα τραγικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να προχωρήσει η προσπάθεια για εκεχειρία και εξεύρεση λύσης για βιώσιμη και μακροχρόνια ειρήνη στην περιοχή.

Οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου υψηλού επιπέδου με τίτλο «Γυναίκες για τη Μεσόγειο» (#Women4Mediterranean), το οποίο συνδιοργανώνουν η Ένωση για τη Μεσόγειο (UfM) και το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στην Λευκωσία. Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού