Λετυμπιώτης: Ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού υφίστανται

Τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για την ειλικρινή βούληση και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί, είπε την Πέμπτη ότι σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης δημοσιογράφων στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ στο ΚΥΠΕ, ότι στις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, η ελληνοκυπριακή πλευρά «δεν ήταν έτοιμη να κάνει το άλμα», ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε ότι «καταγράφουμε τις προσωπικές απόψεις του κ. Γιούνκερ».

«Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε από την εν λόγω συνέντευξη», συνέχισε, είναι ότι ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού υφίστανται, «αλλά και αναδεικνύει» και τον ρόλο που μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτελέσει, σε αυτήν την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. «Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ αναγνωρίζει την ειλικρινή βούληση, τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε αυτή την περίοδο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το πότε θα ενημερώσει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ τον Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχει η Λευκωσία, παραμένει ίδια μέχρι στιγμής, και είναι ότι η κ. Ολγκίν θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου για να ανταλλάξουν απόψεις ως προς την ανάγνωση των δεδομένων αλλά και για τα επόμενα βήματα που μπορούν να ληφθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού