Λετυμπιώτης: Ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού υφίστανται

Τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για την ειλικρινή βούληση και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί, είπε την Πέμπτη ότι σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης δημοσιογράφων στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ στο ΚΥΠΕ, ότι στις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, η ελληνοκυπριακή πλευρά «δεν ήταν έτοιμη να κάνει το άλμα», ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε ότι «καταγράφουμε τις προσωπικές απόψεις του κ. Γιούνκερ».

«Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε από την εν λόγω συνέντευξη», συνέχισε, είναι ότι ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού υφίστανται, «αλλά και αναδεικνύει» και τον ρόλο που μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτελέσει, σε αυτήν την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. «Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ αναγνωρίζει την ειλικρινή βούληση, τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε αυτή την περίοδο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το πότε θα ενημερώσει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ τον Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχει η Λευκωσία, παραμένει ίδια μέχρι στιγμής, και είναι ότι η κ. Ολγκίν θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου για να ανταλλάξουν απόψεις ως προς την ανάγνωση των δεδομένων αλλά και για τα επόμενα βήματα που μπορούν να ληφθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Κόμπος-Γέντζια
Επαφές Ειρ. Χαραλαμπίδου στη Μάλτα για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς
Απαντά στις επικρίσεις για τα κλιματιστικά η Αννίτα-«Πρόβλημα της προηγούμενης Κυβέρνησης»
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου
Απαντά στα περί ολιγωρίας αρμοδίων στις πυρκαγιές ο ΠτΔ-Αποφάσεις την Τετάρτη για αποζημιώσεις
Στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάφου ο ΠτΔ-Έδωσε οδηγίες για άμεση καταβολή αποζημιώσεων
Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από S&P-Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη
Μόνο θετικά καταγράφει το ΕΛΑΜ στις διπλές εκλογές-Θεωρεί ευνοϊκό το κλίμα
Παρέλαβε ναρκοπέδιο, παραδίδει στρωμένο χαλί ο Ιωάννου-Πώς ανέτρεψε τα δεδομένα στο μεταναστευτικό
ΠτΔ: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών