ΥΠΑΝ: Θεμέλιο για ολοκληρωμένη προσωπικότητα η προδημοτική

Είναι πλέον «επιστημονικά και παιδαγωγικά αποδεδειγμένο ότι η προσχολική αγωγή αποτελεί θεμέλιο για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων» δήλωσε την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σημειώνοντας ότι «η προσχολική εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του εκπαιδευτικού συστήματος και ο ρόλος που διαδραματίζει στην υγιή και πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού είναι σημαντικός».

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Νηπιαγωγείου Λατσιών Α΄, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην προσχολική εκπαίδευση, και στη βάση του προγράμματος διακυβέρνησης, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη μετάβαση στο σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό και συμπεριληπτικό σχολείο».

Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, σε ό,τι αφορά ειδικά στην προσχολική εκπαίδευση, έχουμε προχωρήσει στην επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, κάτι που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, με προφανή θετικά παιδαγωγικά οφέλη για τα παιδιά μας».

Επιπρόσθετα, όπως είπε η Υπουργός, «προχωρούμε στην εισαγωγή διαγνωστικών διαδικασιών έγκαιρης παρέμβασης στο νηπιαγωγείο και στη λήψη παιδαγωγικών μέτρων για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση σε θέματα βίας, παραβατικότητας και αλφαβητισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσχολική ηλικία».

Αναφερόμενη στο νέο κτήριο που εγκαινιάστηκε, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι έχει «τελικό κόστος κατασκευής τις 450 χιλιάδες ευρώ, ολοκληρώθηκε επί προηγούμενης διακυβέρνησης, τον Μάιο του 2020, και ήταν αποτέλεσμα συλλογικών και μακροχρόνιων προσπαθειών για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της προδημοτικής τάξης».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «σε αυτό τον όμορφο χώρο, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις πρώτες τους φιλίες και θα ανακαλύψουν τον κόσμο με έναν τρόπο που θα προετοιμάσει το έδαφος για μία ζωή γεμάτη εξερεύνηση, μάθηση και πρόοδο».

Δειτε Επισης

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου εκτελεστή στον Πειραιά
Κινδυνεύει το δάσος του Μαχαιρά από την πυρκαγιά στο Φαρμακά-Κάηκε ένα σπίτι (vid&pics)
Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του τρίμηνου βρέφους
Δημιουργία Υφυπουργείου Ηλικιωμένων ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου
Πύρινη κόλαση στο Φαρμακά, μάχη με τις φλόγες-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πυρσός
Βελτίωση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ πυρκαγιών στη Λευκωσία, ξέσπασε φωτιά και στον Φαρμακά-Στη μάχη πέντε εναέρια μέσα
Σοκαριστικές μαρτυρίες για το μέλλον των γυναικών που τα έβαλαν με τους Ταλιμπάν
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου