Η Αστυνομία εντόπισε πέντε θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο

Πέντε πρόσωπα έχουν αναγνωριστεί από την Αστυνομία Κύπρου ως θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, μετά τον εντοπισμό τους κατά τη διάρκεια ελέγχων, που έγιναν στο πλαίσιο επιχειρήσεων ελέγχου, που διεξήχθηκαν υπό τον συντονισμό της Europol, στις χώρες της Ευρώπης, τον Απρίλιο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Επικοινωνίας της Αστυνομίας αναφέρει ότι κατά τις επιχειρήσεις ελέγχου στην Κύπρο προέκυψαν στοιχεία σχετικά με δύο υποθέσεις εργασιακής εκμετάλλευσης, ενώ ένα πρόσωπο συνελήφθη, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις υπό τον συντονισμό της Europol πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα 20–27 Απριλίου, στο πλαίσιο των κοινών ευρωπαϊκών δράσεων, για την πάταξη των αδικημάτων εργασιακής εκμετάλλευσης.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ελέγχων, το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας, με τη συνδρομή και αρμόδιων επιθεωρητών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διενήργησαν ελέγχους σε εφτά υποστατικά, όπου και ελέγχθηκαν συνολικά 43 πρόσωπα.

Βάσει στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διενέργεια των ελέγχων και των εξετάσεων που ακολούθησαν από την Αστυνομία, πέντε πρόσωπα έχουν αναγνωριστεί ως θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης και με τη συνεργασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο διαμονής.

Εξάλλου η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης διάπραξης αδικημάτων εργασιακής εκμετάλλευσης. Η υπόθεση έχει ήδη καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για άμεση εκδίκαση, ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση από την Αστυνομία και δεύτερης υπόθεσης εργασιακής εκμετάλλευσης, για την οποία επίσης προέκυψαν στοιχεία κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν στην Κύπρο, στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής δράσης ελέγχων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, που έχει δοθεί από την Europol προς τα κράτη μέλη που συμμετείχαν στην πανευρωπαϊκή δράση, συνολικά 334 πιθανά θύματα εντοπίστηκαν κατά τη διενέργεια των κοινών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αστυνομικών ελέγχων, ενώ συνελήφθησαν 51 πρόσωπα.

Στις κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ελέγχων έλαβαν μέρος 31 κράτη. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στις επιχειρήσεις η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Αλβανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχία, η Δανία, η Φιλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δειτε Επισης

Το πλάνο της Αρχής Αδειοδότησης για τη βία-Ταυτοποίηση, άμεση σύλληψη και ανανέωση κάρτας φιλάθλου
Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Με λένε Petya, με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει
Άλλα στα πρωτόκολλα, άλλα στην πράξη-Πλήρωσε με τη ζωή της την αποτυχία της Αστυνομίας η Petya
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου εκτελεστή στον Πειραιά
Κινδυνεύει το δάσος του Μαχαιρά από την πυρκαγιά στο Φαρμακά-Κάηκε ένα σπίτι (vid&pics)
Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του τρίμηνου βρέφους
Πύρινη κόλαση στο Φαρμακά, μάχη με τις φλόγες-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πυρσός
Φωνάζει για υποστελέχωση στην Αστυνομία η Ισότητα-Ζητά επιπλέον κονδύλια από Χαρτσιώτη