Νέα αναβολή στην εξέταση της ένστασης των μοναχών για τις 807χιλιάδες ευρώ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν εκ νέου οι μοναχοί της Μονής του Οσίου Αββακούμ, ωστόσο και σήμερα η διαδικασία αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με την Δικηγόρο των μοναχών Ανδριάνα Κλαίδη , η αναβολή έγγειται στο γεγονός, ότι ζητήθηκε από την Νομική Υπηρεσία χρόνος για να κατατεθεί ένσταση και δόθηκαν οδηγίες από το Δικαστήριο η διαδικασία να συνεχίσει στις 28 Ιουνίου.

Εξάλλου οι έρευνες της Ανακριτικής Επιτροπής οδεύουν προς ολοκλήρωση καθώς καταθέτουν και οι τελευταίοι μάρτυρες υπεράσπισης των δυο εν αργία Αρχιμανδριτών.

Με βάση την διαδικασία, τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή, αφότου συλλέξουν το μαρτυρικό υλικό, θα ετοιμάσουν έκθεση με τις εισηγήσεις τους, η οποία θα διαβιβαστεί ενώπιον των Συνοδικών για τις τελικές αποφάσεις. Παράλληλα, εκκλησιαστικές πηγές, σημειώνουν ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας θα εισηγηθεί την καθαίρεση των δυο Αρχιμανδριτών, αναφορικά με τα εκκλησιαστικά παραπτώματα που καταγγέλθηκαν, ειδικότερα τα ηθικά, για τα οποία έχει κατατεθεί οπτικό υλικό.

Από την άλλη, η πλευρά των μοναχών εξακολουθεί να καταθέτει ενστάσεις και υπομνήματα για την διαδικασία, την ίδια ώρα που ακόμη δεν έχουν λάβει απαντήσεις, κάτι που ενδεχομένως να γίνει αφότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις της Ανακριτικής Επιτροπής. Επιπρόσθετα, αναφορικά με το υλικό που τέθηκε ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής από την Μητρόπολη Ταμασού, οι μοναχοί επιμένουν ότι αυτό είναι χαλκευμένο και δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά γεγονότα.

Δειτε Επισης

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου εκτελεστή στον Πειραιά
Κινδυνεύει το δάσος του Μαχαιρά από την πυρκαγιά στο Φαρμακά-Κάηκε ένα σπίτι (vid&pics)
Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του τρίμηνου βρέφους
Πύρινη κόλαση στο Φαρμακά, μάχη με τις φλόγες-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πυρσός
Φωνάζει για υποστελέχωση στην Αστυνομία η Ισότητα-Ζητά επιπλέον κονδύλια από Χαρτσιώτη
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ πυρκαγιών στη Λευκωσία, ξέσπασε φωτιά και στον Φαρμακά-Στη μάχη πέντε εναέρια μέσα
Νέα πυρκαγιά στη Λευκωσία-Επιχειρούν δύο εναέρια μέσα
Εξακολουθεί να ελλείπει από την οικία του ο 14χρονος στην επαρχία Λευκωσίας (pics)
Πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας-Στη μάχη πέντε πτητικά μέσα