Συμφωνία συνεργασίας Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου με το ογκολογικό νοσοκομείο Royal Marsden Hospital στο Λονδίνο

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας με το Royal Marsden Hospital (RMH) του Ηνωμένου Βασιλείου, ενός ιατρικού κέντρου διεθνούς φήμης για τη χρήση των πιο σύγχρονων θεραπειών και τεχνολογιών για τον καρκίνο, καθώς και την διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας.

H συνεργασία αποτελεί κομβικό σταθμό στην ενίσχυση της θεραπείας που προσφέρεται από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου σε ασθενείς που πάσχουν από Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο του Πνεύμονα (Non-Small Cell Lung Cancer - NSCLC), καθιστώντας περαιτέρω το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ως ένα κέντρο αριστείας στην ευρύτερη περιοχή

Αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα και τις προκλήσεις που συνδέονται με την επεξεργασία και ανάλυση των εξειδικευμένων αποτελεσμάτων αναλύσεων επόμενης γενιάς αλληλούχισης, γνωστών ως Next Generation Sequencies (NGS), για τους ασθενείς αυτούς, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, μέσω της σύναψης συνεργασίας με το RMΗ, επεκτείνει το εύρος της εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης που θα προσφέρεται στους ασθενείς του.

Μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας, η πολυθεματική ομάδα καρκίνου του πνεύμονα του Ογκολογικού Κέντρου θα συνεδριάζει διαδικτυακά με την αντίστοιχη ομάδα Μοριακής Στοχευμένης θεραπείας του Royal Marsden Hospital, υπό τον Professor Sanjay Popat και θα συζητούνται τα μοριακά και κλινικά δεδομένα για Κύπριους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και θα λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις για τη θεραπευτική τους αντιμετώπιση.

Η πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται ότι θα βελτιώσει την ακριβή επεξεργασία των μοριακών εξετάσεων, ενισχύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των εξατομικευμένων θεραπειών για τους ασθενείς με Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο του Πνεύμονα. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο ιατρικά κέντρα θα διεξάγουν κοινές συνεδρίες των λεγόμενων Πολυθεματικών Ομάδων (Multi-Disciplinary Team Meetings - MDTs), όπου θα αναλύονται κλινικές, μοριακές και άλλες εξειδικευμένες πληροφορίες για τον κάθε ασθενή. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει τη διεξοδική συζήτηση και τη διαμόρφωση βέλτιστων σχεδίων διαχείρισης για τους ασθενείς με NSCLC.

Ο Δρ. Χάρης Χαραλάμπους, Παθολόγος Ογκολόγος, σχολιάζοντας την έναρξη της συνεργασίας με το Royal Marsden Hospital τόνισε: «Μέσω αυτής της στρατηγικής συμφωνίας, οι ασθενείς μας θα ωφεληθούν από την συσσωρευμένη εμπειρία της ομάδας του Royal Marsden Hospital και θα έχουν την βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση», προσθέτοντας ότι «η συνεργασία αυτή αναμένεται να θέσει νέα πρότυπα στην παροχή ογκολογικής φροντίδας προς όφελος των ασθενών μας με καρκίνο του πνεύμονα».

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Δομέτιο και Άγιο Άνδρεα λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα