Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»

Για έλλειψη θεσμοθετημένης πολιτικής για παιδιά που χρήζουν κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας, κάνει λόγο ο πατέρας του δεκάμηνου βρέφους, Κωνσταντίνου Εφραίμ, του μικρού που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου Ένα.

Σε ανάρτησή του, ο πατέρας του 10μηνου βρέφους Παντελής Κώστας ανέφερε ότι το παιδάκι κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του όταν μειώθηκε το οξυγόνο του, καθώς η πάθηση του επηρεάζει το αναπνευστικό του σύστημα.

Όπως αναφέρει, «αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Εφραίμ, μόλις 10 μηνών! Ο Κωνσταντίνος Εφραίμ πάσχει απο μια πολυ σπάνια και σοβαρή πάθηση που ονομάζεται νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1. Ο Κωνσταντίνος Εφραίμ παραλίγο σήμερα να μην εβρισκόταν μαζί μας, παρολίγο να τον χάναμε καθώς λόγω της πάθησης του που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το αναπνευστικό του, είχε πτώση του κορεσμού του στο 25%, κάτι που σημαίνει ότι χωρίς την άμεση παρέμβαση μου (είμαι νοσηλευτής) ο Κωνσταντίνος Εφραίμ θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του τα επόμενα λεπτά από το συμβάν».

Όπως προσθέτει ο πατέρας, «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό της υγείας, η μάλλον αυτόν που παριστάνει τον υπουργό υγείας Κο. Michael Damianos, τον Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας - ΟΚΥπΥ και τον εκτελεστικό του διευθυντή, την διευθύντρια του υπουργείου υγείας και τον διευθυντή των νοσηλευτικών υπηρεσιών που με εμπαίζουν καθημερινά. Εδώ και 4 μήνες περιμένουμε να μας στείλουν νοσηλευτή και καθημερινά μας κοροϊδεύουν. Αν δεν ήμουν εγώ σήμερα τι θα γινόταν;; Πιο κάτω είναι και η επιστολή του Οκυπύ όπου μας αναφέρετε ότι κατανοούν τις ανάγκες του Κωνσταντίνου Εφραίμ αλλά σε αυτό το στάδιο λένε δεν μπορούν να μας παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες. Το πιο λυπηρό είναι ότι αυτοί οι “άνθρωποι”έχουν και παιδία».

Δειτε Επισης

Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο