Μερικώς τερματισμός των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων στα κατεχόμενα

Έδωσαν τα χέρια πρόεδρος των κτηνοτρόφων και «πρωθυπουργός» και τερμάτισαν τις κινητοποιήσεις μπροστά από την «πρωθυπουργία».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενά, την 10η ημέρα – σήμερα το απόγευμα - έγινε τελικά η συνάντηση των οργανωμένων κτηνοτρόφων με τον «πρωθυπουργό» Ουστέλ στο «πρωθυπουργικό γραφείο». Ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι τα αιτήματα των κτηνοτρόφων θα τα μεταφέρει αύριο στο «υπουργικό συμβούλιο» για να βρεθούν λύσεις. Και θα συναντηθεί ξανά με την ένωση κτηνοτρόφων την ερχόμενη Παρασκευή.

Ικανοποιημένος από τις δηλώσεις Ουστέλ δήλωσε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων, Μουσταφά Ναϊμογουλαρί λέγοντας ότι τερματίζουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από το γραφείο του κ. Ουστέλ και θα συνεχίσουν μπροστά από το «υπουργείο γεωργίας». Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι «υπουργοί γεωργίας και οικονομίας» κι άλλοι.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι σε δήλωση για το θέμα των κρεάτων, το «επιμελητήριο καταστηματαρχών και τεχνητών» (ΚΤΕΖΟ) υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν είναι το εισαγόμενος κρέας, αλλά η αύξηση του ελλείμματος και των τιμών του κρέατος, καθώς και το γεγονός ότι μειώθηκε η παραγωγή και μεγάλο μέρος του «λαού» δεν μπορεί να καταναλώσει κρέας. 

Προστίθεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του «κτηνιατρικού τμήματος», κατά τα έτη 2015 και 2016 υπήρχαν 353.749 αιγοπρόβατα, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός μειώθηκε στις 222.000. 

«Λόγω της αυξανόμενης διαφοράς της τιμής, το έλλειμμα αυτό καλύφθηκε είτε με εισαγωγή κρέατος με μη νόμιμους τρόπους από τον νότο είτε μεταφέροντας οι επιβάτες κρέας μαζί τους», σημειώνει η ανακοίνωση και υποστηρίζει ότι πρέπει να «νομιμοποιηθεί» η παράνομη εισαγωγή κρέατος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος