Εντυπωσιακά αποτελέσματα από ενεργειακή αναβάθμιση 5 σχολείων βλέπει το ΥΠΑΝ

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα από την ενεργειακή αναβάθμιση πέντε σχολείων, ανέφερε την Τετάρτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι συνεχίζεται η αναβάθμιση σε άλλα 20 σχολεία.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός, ανακοίνωσε ότι, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου θα αναλάβει ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο, μέσω του Προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ», της ολοκληρωμένης ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων σε κτήρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (Έργο PEDIA). Ανέφερε ότι, 25 σχολικά κτήρια είναι σε πορεία περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

«Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε στα πρώτα πέντε σχολεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού σε αυτά δεν χρειάζονται πλέον ούτε κλιματιστικά ούτε θερμάνσεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι, συνεχίζεται η υλοποίηση σε άλλα 20, μέσω της συγχρηματοδότησης του Προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027».

«Η σημερινή Απόφαση λοιπόν αφορούσε στο ότι το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου αναλαμβάνει την περαιτέρω διεργασία, ώστε να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο Έργο, το οποίο τυγχάνει συνεχούς αξιολόγησης και συνάδει με τους στόχους μας για αναβάθμιση των υποδομών στα σχολεία μας», ανέφερε η Υπουργός.

Ερωτηθείσα τι είναι αυτό που αλλάζει τώρα, η Υπουργός σημείωσε ότι αυτό που αλλάζει είναι ότι «αξιολογήθηκε πολύ θετικά» η πρώτη φάση του Έργου, η πιλοτική, για τα πέντε σχολεία και φάνηκε ότι το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, το οποίο ήταν ήδη συνεργάτης του Υπουργείου στο Έργο, «είναι και το πιο αρμόδιο για να αναλάβει την ολοκλήρωση του». Αυτή τη στιγμή λοιπόν δίνεται πλήρως η ευθύνη για το Έργο στο Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, «με τη δική μας παρακολούθηση», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιστρέφει στα σαραντάρια η θερμοκρασία-Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση
Θα καταβάλλεται ΕΕΕ σε αιτητές ασύλου και αναγνωρισμένους πρόσφυγες μετά από πέντε χρόνια
Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα οι γιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων-Καταθέτει πρόταση ο ΟΚΥΠΥ
Υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας που παρέχονται στο ΓεΣΥ
Η σημασία της ιστορικής καταγραφής σε ντοκιμαντέρ για τους Μικρασιάτες της Κύπρου
Χρήζουν αναθεώρησης τα κριτήρια για στεγαστική βοήθεια-Απορρίπτεται το 25% των αιτήσεων
Δεύτερη προκήρυξη σχέδιου για εξοπλισμό νοσηλευτηρίων από Ιατρικές Υπηρεσίες
Χαμηλά η Κύπρος στην Ευρώπη στην πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα
Ο ΚΟΑΠ κατέβαλε σε δικαιούχους αιγοπροβατοτρόφους τρία εκατομμύρια ευρώ
Μ. Παναγιώτου: Μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 455 εκ. στον κυπριακό γεωργικό τομέα