Εγκαινιάστηκαν αντιπλημμυρικά έργα και κατασκευή οδών στον Δήμο Λευκωσίας

Τα εγκαίνια έργου που αφορά αστικά αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Λευκωσίας και κατάλληλη κατασκευή διαφόρων οδών στην ενορία Τρυπιώτης, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, τα έργα αφορούν τις οδούς βόρεια της οδού Στασάνδρου: Αγίας Ελένης, Μπουμπουλίνας Ήρας, Άννης Κομνηνής, Κρήτης, Ηλέκτρας, Μέδοντος, Ανδροκλέους, Αλκαίου και Θεοκρίτου.

Σε χαιρετισμό του κατά την εγκαίνια, ο Δήμαρχος Λευκωσίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκαν στη Λευκωσία μια σειρά από μεγάλα και σημαντικά έργα με στόχο την αναζωογόνηση και αναβάθμιση τόσο του ιστορικού όσο και του εμπορικού κέντρου, δημιουργώντας μια δυναμική προοπτική για το μέλλον».

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει το Άρθρο 17 και πιο πρόσφατα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, από το 2015 μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 19 Συμβόλαια τα οποία καλύπτουν 262 δρόμους συνολικού μήκους 49 χιλιομέτρων, δημιουργία πεζοδρομίων συνολικού μήκους 92 χιλιομέτρων και τοποθέτηση αγωγών ομβρίων υδάτων συνολικού μήκους 47 χιλιομέτρων, πρόσθεσε.

«Στόχος του Δήμου ήταν και παραμένει η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας σε όλες τις γειτονιές και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος με ομοιόμορφα και ασφαλή πεζοδρόμια, με χώρους στάθμευσης και υπογειοποιημένες υπηρεσίες, καθώς και ενός εκτενούς δικτύου αγωγών ομβρίων υδάτων, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο πλημμυρών», ανέφερε.

Στο δικό της χαιρετισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, η Διευθύντρια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Ανθούλα Σαββίδου συνεχάρη τον Δήμο Λευκωσίας για την άψογη συνεργασία καθώς και για την ολοκλήρωση του έργου.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα έργα του Δήμου Λευκωσίας είναι πρότυπα και πάντα τα επισκέπτονται μαζί τους Ευρωπαίους συνεργάτες τους και πρόσθεσε πως όλα τα έργα έχουν απώτερο στόχο την ενίσχυση της ποιότητας της ζωής του πολίτη και για το λόγο αυτό το έργο είναι σημαντικό.  

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»