Γιάννης Παναγιώτου: Ιδιαίτερη σημασία σε εφαρμογή εργασιακών νομοθεσιών δίνει η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή των εργασιακών νομοθεσιών και στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ανάδοχο εταιρεία, προσεγγίζοντας τα εργασιακά ζητήματα με την πρέπουσα ευαισθησία, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι, η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας «εξελίσσεται ομαλά», και ότι οι σχετικές εργασίες διενεργούνται κανονικά υπό την ευθύνη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, συνέχισε, η Κυβέρνηση «αποδίδει ιδιαίτερη σημασία» στην εφαρμογή των εργασιακών νομοθεσιών και στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ανάδοχο εταιρεία, «προσεγγίζοντας τα εργασιακά ζητήματα με την πρέπουσα ευαισθησία».

Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, έχει ήδη πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου, συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ταυτόχρονα με την επίδοση της επιστολής διακοπής της σύμβασης, «και έχει διαπιστωθεί συναντίληψη για τα επόμενα βήματα». Επιπρόσθετα έχει προγραμματιστεί κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 το απόγευμα για ενημέρωση και συντονισμό σχετικά με τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον των εργαζομένων .

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κατάληξη σήμερα, ο Υπουργός ανέφερε ότι, θεωρεί ότι με τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί και οι οποίες θα παρουσιαστούν στους εκπροσώπους των εργαζομένων, θα διενεργηθεί μια ουσιαστική συζήτηση, «και αναμένω ότι θα καταστεί εφικτό να καταλήξουμε και σε συναντίληψη σχετικά με τα επόμενα βήματα».

Σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων είπε ότι ανέρχονται σε περίπου 70 οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και στη μαρίνα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Υπουργός ανέφερε ότι, υπάρχουν εργασιακές νομοθεσίες και εργασιακά θέσμια «τα οποία θα γίνουν απολύτως σεβαστά». Ζήτησε όπως πρώτα να παρουσιαστούν σχετικές εισηγήσεις στους εκπροσώπους των εργαζομένων έτσι ώστε να μπορέσουν να συζητηθούν «και ακολούθως μετά από την απογευματινή μας συνάντηση θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι, είναι γνωστή η ευαισθησία της Κυβέρνησης για τα εργασιακά ζητήματα και ότι έχει επανειλημμένα αποδειχθεί, «οπότε και σε αυτήν την περίπτωση, κατ’ ανάλογο τρόπο θα επιδειχθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκε επαναλειτουργία του Δασικού Κολλεγίου από τον Ιανουάριο του 2025
Πυρκαγιά μαίνεται στο Φασούρι-Κινδυνεύει καταφύγιο γάτων
Είμαστε ένα, διεμήνυσε η Μέτσολα-«Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»
Ξεπέρασαν το 1,65 εκ. οι αφίξεις τουριστών το πρώτο εξάμηνο του 2024-Σταθερή πρωτιά για τους Βρετανούς
ΒΙΝΤΕΟ: H τεχνολογία δείχνει πώς τη γλίτωσε ο Τραμπ για ένα εκατοστό
Λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ανομβρίας ενέκρινε το Υπουργικό
Παροχή πολεοδομικών κινήτρων για κατεδάφιση παλιών και επικίνδυνων οικοδομών ενέκρινε το Υπουργικό
Αρχίζει τον Σεπτέμβριο η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στρατόπεδα
Προτεραιότητα η άμεση πρόσβαση σε εμβόλια απαντά η Κυριακίδου στην απόφαση ΓΔΕΕ
Οι καταθέσεις και τα χρέη των πολιτικών αρχηγών-Όσα καταγράφουν στο Πόθεν Έσχες τους