Δικαστήριο αποφάσισε αποζημίωση 200.000 για θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων στην Πυλαία

Αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ επιδίκασε δικαστήριο στα παιδιά ενός 65χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση σκύλων τον Μάρτιο του 2020 στην περιοχή Ελαιόρεμα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Τα χρήματα καλείται να πληρώσει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στα διοικητικά όρια του οποίου έγινε η επίθεση με τον δικηγόρο της οικογένειας να κάνει λόγο για «ηθική δικαίωση» και να προσθέτει ότι η δικαστική απόφαση «ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους δήμους, καθώς οριοθετεί τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των αδέσποτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένει να πάρει εγγράφως την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή θα πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης.

Η φονική επίθεση σε βάρος του 65χρονου είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020 όταν ο άτυχος άνδρας είχε βγει για βόλτα στην περιοχή Ελαιόρεμα και ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκυλιών, τα οποία τον έριξαν στο έδαφος δαγκώνοντάς τον στο κεφάλι και σε όλο το κορμί.

Τότε τον 65χρονο είχαν βρει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή και αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα κατάφερε και κατέληξε τρεις εβδομάδες αργότερα. Σημειώνεται, δε, ότι λίγη ώρα μετά την επίθεση στον 65χρονο, η ίδια αγέλη δάγκωσε και έναν 82χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης στο «Ιπποκράτειο» με πιο ελαφρά τραύματα.

Μετά τις επιθέσεις, υπάλληλος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη απομάκρυνε και μετέφερε σε τότε συνεργαζόμενο ιδιωτικό καταφύγιο ζώων έξι σκυλιά της αγέλης με τον ίδιο να δέχεται, επίσης, επίθεση από μέλη φιλοζωικού σωματείου, που αντιδρούσαν στη μεταφορά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι ποτάμια από την κακοκαιρία στην Ελλάδα-Χτυπά ασταμάτητα η κακοκαιρία
Φοβερό θανατηφόρο στην Ελλάδα-Νεκρός 19χρονος, που έπεσε από γέφυρα, άμορφη μάζα σιδερικών το όχημά
Πήγαινε να πάρει περιπολικό για να ξεκινήσει την υπηρεσία του ο αστυνομικός που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Ελλάδα
Τα τσίπουρα, οι σόδες και τα… φώτα που τον τύφλωσαν-Η απολογία 60χρονου για θανατηφόρο στην Ελλάδα
Μνημείο για την Κυριακή Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους-«Να το βλέπετε οι γυναίκες και να παίρνετε δύναμη»
«Αυτό είναι ατομική βόμβα»-Συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία των Τεμπων
Πρωτοφανείς εικόνες σε Πάρο, Μύκονο και Χανιά από την κακοκαιρία-Μεγάλες καταστροφές (pics)
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 51χρονος-Την Παρασκευή οδηγείται στον Εισαγγελέα (pic)
Νέα στοιχεία για τον 51χρονο με το κατσαβίδι-«Κάθε μέρα μας ενημέρωναν ότι δημιουργούσε προβλήματα»
ΒΙΝΤΕΟ: Η κακοκαιρία σαρώνει την Κρήτη-Πλημμυρισμένοι δρόμοι στα Χανιά, εγκλωβίστηκαν οδηγοί